Gaswandketel Ariston regelmatig in alarm

Dirkdt

  • #1
Ik heb een gaswandketel merk Ariston type DIA 23MFFI.

Deze komt regelmatig in alarm, d.w.z. de het rode knopje brandt en de brander is uitgeschakeld, maar de pomp blijft werken. De fout zelf heb ik nog nooit zien gebeuren, maar wel dat tijdens het branden de gastoevoer wordt gestopt om enkele seconden later opnieuw alles op te starten en terug te branden.

Misschien schakelt het alarm in wanneer dit meerdere keren gebeurt maar dit weet ik niet en gewoonlijk komt de brander in alarm bij nacht. Dan bestaat de belasting enkel uit een kleine radiator in een kleine serre van tropische planten, de ketel gaat dan kort branden, stopt voor enkele minuten en start opnieuw.

Het is alsof er een alarm is gedurende een paar seconden om dat te verdwijnen en gewoon verder te werken.

Ik denk (?) dat mogelijk de fout zou kunnen te zoeken zijn bij de veiligheidselectrode die de vlam bewaakt of ook nog bij de drukschakelaar die de druk controleert aan de uitlaaat.

De ventilator draait en ik denk zonder problemen, en blijft draaien tijdens de uitval van enkele seconden.
Heeft er iemand ervaring met deze fout?
Dank
 

Chathanky

  • #2
Deze ketel zecht mij niks maar mijn vermoeden gaat uit dat de ketel zijn warmte niet kwijt kan ondat je aangeeft dat 's nachts alleen een klein radiatortje aan staat. De keteltermostaat spreekt dan aan en haalt de warmte weg om oververhitting van de ketel te voorkomen. Als deze weer normaal is start de brander weer op.

Dit is geen wenselijke situatie. de radiatoren waar de kamertermostaat zit horen altijd open te staan anders blijft dit probleem. Of een tweede thermostaat of een wa. regeling is waarschijnlijk een oplossing.

Ps. dit zijn mijn vermoedens. De gegevens die je geeft zijn wel wat weinig. Mogelijk dat je hier in wat bekends voorkomt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik denk dat het merk Ariston alleen in België wordt geleverd, in Nederland is dit merk (voor zover ik weet) alleen bekend als witgoedmerk.
 

Dirkdt

  • #4
Ik weet dat dit een niet zo beste situatie is, maar het werkt nu al jaren zo zonder problemen.

Deze kleine radiator heeft een afzonderlijk systeem met thermostaat die de watertoevoer uitschakelt indien het in de serre warm genoeg is. Indien de ketel in overtemperatuur komt werkt er een ander alarm die de volledige 220V uitschakelt.

Ik heb dit reeds gehad toen de sensor van de ketelthermostaat defect was- temp naar 100 °C en alles eruit. Dit alarm is anders, en het gebeurt soms maar eens bijv. deze nacht nu weer niet uitgevallen en het radiatortje was wel aan.

Ik begrijp het niet, de fout moet maar soms eens voorkomen. Nu erg tevreden ben ik niet over deze ketel, altijd wat: ventilator vast gelopen; relais ventilatorbesturing uitgebrand; keteltemp sensor defect, het is me altijd wat.

Nog een beetje en hij gaat eruit, maar de volgende zal geen Ariston meer zijn, temeer dat ik bij de hoofddealer nog eens bot vang voor onderdelen en help direct -technieker sturen meneer?
Toch dank aan ieder voor de reactie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik wil er even op wijzen, dat Klusidee bedoeld is om te helpen met het zelf oplossen van een probleem, voor zover mogelijk met dit in Nederland zeer onbekende merk.

Het forum iis niet bedoeld om je te uiten over ontevredenheid over merk, dealer en service. Graag dus daar niet mee verder gaan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu