Vaillant gaswandketel 280 VUW FOUTMELDING F28

Mareytens

  • #1
Wie kan ons probleem oplossen ?? of ons tips geven ?

In 2004 hebben wij ons een nieuwe gaswandketel van Vaillant aangekocht bij een erkende installateur . Reeds na enkele maanden kregen wij met de foutmelding F 28 te maken maar dit kwamen we slechts nu en dan eens tegen en met de ketel eens opnieuw op te starten was het probleem van de baan.
Na twee /drie jaar werd dit probleem erger en bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt werd getoond door de installateur hoe we de electroden moesten kuisen en hoe we de klep van warm water en chauffage moesten voorzien van olie.
Ieder jaar wordt onze ganswandketel ook volledig gekuisd door de installateur.
Het laatste jaar wordt dit probleem met de dag erger. Onze chauffage staat nu iedere morgen geblokkeerd met deze foutmelding en bij iedere warmwateropname bvb bij het douchen en het nemen van een bad vooral bij het langdurig opnemen van warm water .....staat dan nadien onze ketel geblokkeerd met dezelfde foutmelding.
Als we dan op het knopke duwen om opnieuw op te starten dan heeft de ketel gelijk problemen met het opstarten. Hij blijft soms tikken en slaat niet aan en staat dan soms weer geblokkeerd . Soms heeft hij ook problemen om direct een grote waakvlam te krijgen.
Wie kan ons helpen met tips ??
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
In de Gebruiksaanwijzing:

F28 geen ontsteking binnen 10 seconden.
Kan ontsteking zijn, de pen of de trafo.
Kan echter ook zijn dat de gasklep niet opent.

Tijd voor een monteur
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu