Gaspitten branden niet goed

Johan12345

  • #1
Ik heb een ATAG gasfornuis (gecombineerd fornuis met elektrische oven), waar sinds enige tijd een gaspit niet goed meer werkt. Het gas brandt amper op hoogste stand. Branderdop eraf gehaald, niets te zien. Schoongemaakt, droog gemaakt, echter geen positief resultaat. Sinds vandaag heeft ook grootste pit dit probleem. Het gas brandt amper op hoogste stand. Is er ergens vervuiling ingekomen of gasleiding/gastoevoer deels verstopt? Met slechts 1 goede pit is het koken enorm behelpen. Hoe zou dit probleem op te lossen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Meestal vervuilde inspuiters, wanneeer u geen verstand van gastoestellen is dit alleen door een gastechnikus te doen.
 

Johan12345

  • #3
Mijn dank voor reactie. Ik heb er zelf geen verstand van, en beter om niet met gas te spelen. Heb installateur al gebeld om langs te komen en probleem op te lossen. Ik hoop dat hij probleem kan oplossen.
 

Johan12345

  • #4
Probleem is door installateur al opgelost. Kon het eerst ook niet vinden, uiteindelijk toch verstopping van gaskanaaltjes naar gaspit gevonden. Onderin gastoevoer zitten drie kleine kanaaltjes, deze zijn met speld doorgeprikt (waren niet meer te zien, was vet/vuil opgekomen waardoor afgedekt). Mijn vrouw weer helemaal gelukkig dat ze weer met meerdere pitten kan koken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Dus dat wordt dan morgen een extra lekkere maaltijd als dank. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu