Gasoven SMEG SNL65X wordt niet meer heet

Miko

  • #1
Beste klussers en experts,

Sinds kort wordt de oven van mijn SMEG-gasfornuis niet meer warm. Het verwarmingselement onderin gaat wel aan maar de temperatuur blijft laag (minimumstand?).
Ik heb alle ovengerelateerde berichten gelezen, maar geen oplossing voor dit probleem gevonden. Weet iemand raad?
Kan het de thermostaat zijn of een beveiliging? Ik heb de oven opengemaakt maar geen gekke dingen gezien. Ben niet bekend met 'doormeten', dus weet niet waar het probleem zit. Graag advies als iemand ideeën heeft. Bedankt.

Miko
 

Gerrit

  • #2
Er zal toch wat gemeten moeten worden.
Als je zeker bent dat het element inschakelt, hang er dan eens een voltmeter aan en kijk of de spanning blijft. Gaat deze regelmatig uit, zou het de thermostaat kunnen zijn. Blijft de spanning staan, zou het het element kunnen zijn. Meet dan de stroom door het element eens (of laat het doen), kijk eens welk vermogen de thermostaat heeft en kom met die gegevens eens terug.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Leuke woordspeling ,

Een SMEG gasoven op electra :mrgreen:
 

Gerrit

  • #4
Miko schreef:
mijn SMEG-gasfornuis
Miko
:oops: Ik ben er van uitgegaan dat de oven elektrisch is.
 

Miko

  • #5
Bedankt voor de reacties zover. Gerrit, ik begreep vanuit je beschrijving al niet helemaal welk element ik moest doormeten maar weet er dan ook niet veel vanaf.

Het is inderdaad een gasoven en met "aangaan" bedoelde ik ook inderdaad dat ik de geperforeerde ring onderin kan aansteken maar dat de vlam op de laagste stand blijft staan. Er komt natuurlijk wel elektra bij kijken, en het lijkt me ook een elektrastoring, maar hoe kan ik erachter komen waar deze veroorzaakt wordt?
 

Gerrit

  • #6
Ik zie niet direkt waar die elektra-storing dan zou moeten zitten.
We wachten liever even op de gas-deskundigen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het element dat u beschrijft is een gasbrander.
Waarschijnlijk is de thermostaat defect, dit is geen klusje om zelf even te doen, het beste is een installateur in te schakelen die het merk ook in z'n programma heeft zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu