Gasmeter in het (nieuwe) toilet

Jongdeem

  • #1
Zoals mogelijk al door jullie opgemerkt door mijn eerdere topics, ben ik bezig met de voorbereiding van de verbouwing van onze benedenwoning in Amsterdam.

Zelf ben ik a-technisch en heb ik twee linkerhanden. Ik zal dus het meeste uitbesteden. Toch wil ik altijd graag weten wat men doet en wat wel/niet mogelijk is. Vandaar ook dit topic.

Op dit moment bevindt de gasmeter zich in de trapkast. In deze trapkast willen we graag het toilet gaan plaatsen. Volgens onze bouwbegeleider betekent dit dat de gasmeter weg MOET. Dit betekent extra kosten (Liander, materiaal, nieuwe ruimte creëren et cetera). Nu is de huidige gasmeter echt heel klein en zeer strak tegen de muur en de grond gemonteerd. Het heeft daarom sterk mijn voorkeur om de gasmeter lekker te laten zitten waar hij zit.

Er is vast een goede timmerman die er iets omheen kan timmeren zodat hij weggewerkt is. Echter blijft de meter dus wel in de toiletruimte.

Het toilet is trouwens vrij ruim. Op onderstaande tekening is de gasmeter al verplaats uit het toilet. Maar het geeft een indruk van de situatie.



In hoeverre is het mogelijk/toegestaan/aan te raden de gasmeter lekker op zijn plek te laten?

Dank voor jullie input!!

afbeeldingen via klusidee plaatsen svp - mod
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Exacte eisen ken ik niet. Maar ik vind het zeker geen gekke gedachte dat de gasmeter daar dan weg moet.
- Meters horen in een meterkast en moeten bereikbaar blijven. Want bij calamiteiten moeten de hoofdkranen en schakelaars vlot te vinden en af te sluiten zijn.
- Beschadiging aan leidingen vóór de hoofdkraan is een ernstig probleem.
- De meter luchtdicht inbouwen mag ook niet, ventileren moet. Stel dat er een klein lekje is.
- In een toilet spettert wel eens wat. Roest willen ze ook niet.

Kan het niet bij de elektriciteitmeter? Er is een 'hok' zichtbaar, achter de koelkast. Uit de tekening haal ik niet echt niet waar de voordeur is, de meterkast moet binnen een bepaalde maximum afstand van de voordeur zitten (zodat hulpdiensten het kunnen vinden).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Bel even met de netbeheerder van het gas. Die weet vast wat de eisen zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu