Gasleiding voor haard

Rikkie33

  • #1
Ik wil een gasleiding aanleggen voor mijn nieuw te plaatsen gashaard. Vanaf de meterkast wil ik koperleiding gebruiken tot in de garage. Daarna met WICU-buis verder naar buiten. Dit deel komt onder de bestaande bestrating te liggen. Dan door de gevel naar de juiste plaats in de woonkamer waar ik eindig met een muurplaat. Ik ga alle verbindingen solderen. Mijn vraag is: moet de WICU-buis (15 mm) in een mantelbuis worden gelegd en hoe diep moet deze liggen (er is geen vorstgevaar want de leiding loopt onder de bestrating onder mijn carpoort, tegen de gevel van het huis aan). Ook tips zijn welkom.

MvG
Erik
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Begin maar met door de gevel een gasdichte doorvoer te maken op de plaats waar de leiding van binnen naar buiten gaat en weer van buiten naar binnen gaat.

Buiten een leiding van gele kunststof slang met QA keurmerk volgens de voorschriften aansluiten en op ten minste 60 cm diepte leggen.

Met standleidingen die verankerd zijn aan de muur de aansluiting van 60 cm diepte naar binnen/buiten maken door de gasdichte doorvoeringen heen.

Geen WICU onder de straat en uiteraard alle mogelijk andere wicu aansluitingen solderen.

Doorvoeren zijn meestel van stalen buis met estricot bemanteling en geen koper buizen gebruiken voor doorvoer en buiten.
(niet sterk genoeg om)

Vr Gr en succes ermee
 

Rikkie33

  • #3
Duidelijk verhaaal, bedankt, ik ga het zo uitvoeren.
gr.
Erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu