Gasleiding verwijderen (komt recht omhoog in keuken)

Overstegen

  • #1
Beste Klussers,

Na wat speurwerk kon ik helaas geen antwoord vinden op mijn specifieke vragen, ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Zojuist ons eerste huis gekocht waar een oude hoekkeuken in zat. We willen graag een rechte keuken maar tijdens het slopen bleek de gasleiding via de kruipruimte door de vloer omhoog te komen (zie foto 1/2/3/4). Graag wil ik deze leiding afdoppen en verwijderen (in de kruipruimte)

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met de volgende twee vragen.

- Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik deze specifieke leiding in de kruipruimte het beste kan afdoppen aangezien de leiding vrij oud is.

- Er loopt een tweede vertakking wel netjes via de muur omhoog waar vroeger de gaskachel heeft gezeten (foto 5/6), deze komt perfect uit op de plek van de oven dus ik zou graag deze leiding willen gebruiken. Kan ik de eindstop van deze leiding gewoon losmaken en hier met teflon tape een nieuw punt opdraaien? Hoor erg graag wat de beste methode is.

Heel erg bedankt voor de hulp!

Olivier

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Ik zou de gasleiding vervangen vanaf de meter.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Hier MOET je zelf niet aan gaan lopen prutsen als je de regelgeving niet weet omtrent gasleidingen in de kruipruimte! Een advies laat iemand met verstand van zaken dit probleem oplossen. In de kruipruimte mag je niets aan de gasleiding aanpassen cq veranderen, je moet dan namelijk gelijk aan de huidige regelgeving voldoen. En dat is geen verbindingen in de kruipruimte!
Dus zul je alles moeten gaan vervangen wat in jouw situatie geen overbodige luxe is.
 

Auto-Geen

  • #4
De loodgieter schreef:
Dus zul je alles moeten gaan vervangen wat in jouw situatie geen overbodige luxe is.
Is zachtjes uitgedrukt, als je leven je lief is: gaskraan dicht en alles laten vervangen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu