Gaskachel wellstraler

DDBommel2000

  • #1
Hallo,

Een 2 tal jaar geleden hebben we een wellstraler gaskachel nieuw gekocht (type A7).
De eerste winter geen enkel probleem mee gehad.

Tweede winter viel zonder aanwijsbare reden de waakvlam uit, of ook als de kachel wat harder brandde viel hij opeens helemaal stil (soms na enkele minuten, soms pas na enkele uren of dagen of weken). Soms hadden we ook moeilijkheden om hem dan nadien weer in gang te krijgen.

De kachel werd gecontroleerd door een technieker, die ook geen echte oorzaak vond (als je er heel hard op slaat viel ie ook uit en dus is de TTB maar vervangen)...

De problemen zijn echter nog steeds niet opgelost. De schouw trekt goed en is ondertussen opgevuld tot op de hoogte waar de buis van de kachel in de schouw komt om eventuele turbulentie te vermijden. Toen heeft de kachel bijna 3 maanden goed gebrand, dus we dachten dat het probleem opgelost was... Tot ie deze week weer dezelfde kuren kreeg!
We krijgen er kop noch staart aan!

Kan iemand ons helpen of heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?

DD :roll:
 

Serviceman

  • #2
Tsja dit is altijd moeilijk op te lossen je TTB is al vervangen maar controleer je bedrading van je TTB zoals ook je stekkertjes.
Vernieuw eventueel je thermokoppel en controleer al je aansluitingen elektronisch gezien.

Controleer of je waakvlam nog scherp en blauw brand en niet te slap is zodat de trek in de kachel niet de waakvlam weg trekt van de thermokoppel, waardoor de kachel ook uitvalt.
En eventueel je magneetspoel op je gasblok in het uiterste geval vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu