Garagevloer afwerken

Roy Wilms

  • #1
Hallo,

wij hebben een nieuwe garage gebouwd. Deze is nu zover klaar. Alleen willen we nog een mooie vloer erin.

Vorige week hebben we beton gemaakt (1:4) en dit erop gedaan. We hebben eerst latten tegen de muren geschroeft, waarover een plank schoof, waarmee we konden afrijgen. Op zich ging dit wel. Na het afrijgen hebben we het met een slig nog nagewerkt, om het gladder te krijgen.

Nu zie je nog wat vegen van de slig, en het is ook nog niet helemaal glad. Wat kunnen we het beste nu doen? We hebben al eerder met egaliseer gewerkt. Dit werkt wel, maar het is wel duur. (de garage is in totaal 8x3.5mtr, verdeelt in 2 ruimtes).

Mijn vader kwam met het idee om van cement met water een papje te maken, en dat erop te verdelen. Dit hebben we geprobeerd, maar dit gaf geen goed resultaat. We hebben dit papje met een vloertrekker verdeelt, maar het werkte niet fijn. Nu heb ik hier al gelezen, dat we de vloer eerst goed nat hadden moeten maken. Dat hebben we iig niet gedaan.

Wat voor tips geven jullie. Wat kunnen we het beste doen?

Groetend

Roy Wilms
 

Fiesiekus

  • #2
Betonverflaag.
 

Roy Wilms

  • #3
Daar krijg je oneffenheden toch niet mee weg????

Roy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij een verhuurbedrijf kunt u een grote schuurmachine voor vloeren huren, indien nodig kunt u nadien betonverf gebruiken.
 

Roy Wilms

  • #5
Mij lijkt eerder, dat er nog een laag overheen moet, om de gleuven van de slig e.d. te dichten. Die kun je er niet uit gaan schuren. is veel te veel.

Roy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Nu zie je nog wat vegen van de slig, en het is ook nog niet helemaal glad.
Ik ga af op deze gegevens :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu