Garage wanden isoleren met PIR

Edezwaan

 • #1
Hallo,

Ik wil mijn halfsteens garage isoleren zodat het daar s'winters niet zo koud wordt.

Nu wil ik gebruik maken van PIR platen omdat deze een goeie isolatiewaarde hebben en een stuk minder dik zijn dan glas/steenwol. Nu weet ik alleen niet of dit mogelijk is en op welke manier ik dit moet doen.

Op internet zijn er namelijk verschillende verhalen.

Moet ik bijvoorbeeld eerst een dampdoorlatende folie plaatsen, houten frame maken en daartussen de PIR platen of is dit niet nodig? Een andere optie die ik gezien heb is horizontale latten en daartegen de pir platen kitten. De ruimte tussen de latten en PIR platen zorgen voor ventilatie. Hoe dik moeten deze latten dan zijn? Op dit moment zijn de PIR platen in de aanbieding bij Karwei, zijn deze platen geschikt? Graag jullie ervaring/advies of mening.

Mvg,

Link verwijderd, we beoordelen geen producten , zie de forumregels, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Zit er verwarming in de garage? Anders is isoleren zinloos.
   

  Edezwaan

  • #3
  Nee wel een geïsoleerd dak, 1 geïsoleerde muur aan de huiszijde en geïsoleerde vloer.

  Het betreft een garage welke tegen het huis is gebouwd. De vloer is gelijk als de gehele woning.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #4
  Dan is het enige wat de isolatie doet de temperatuurwisselingen wat temperen, maar gemiddeld blijft het even koud als buiten. Dan zijn PIR platen met een Rd van 3,5 een vrij dure investering, tenzij je in de toekomst toch verwarming zou willen hebben.

  Deze PIR platen hebben aan beide zijden een dampdichte folie, dus een dampopen folie bijplaatsen is niet nodig. Folies plaatsen heeft sowieso weinig effect bij een onverwarmde ruimte omdat je niet een warme ruimte hebt waaruit vochtige lucht permanent kan migreren door de isolatie naar de koude kant om daar te condenseren.
   

  Edezwaan

  • #5
  En als ik het wel ga verwarmen? Zijn de horizontale latten en PIR dan voldoende? Hoe dik kunnen/moeten de latten dan zijn? Het gaat nu voornamelijk dat de koelkast niet steeds uitslaat in de winter. Later kan het misschien ook een werkruimte worden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #6
  Latten met daarop PIR platen is beter dan een balken raamwerk met de platen er tussen. Want in dat geval zijn er altijd nog koudebruggen tussen de isolatie.

  Latten iets van 40 of 50 breed bij 20 dik. Maar bij montage op latten moet wel ventilatie naar buiten gecreeerd worden, anders werkt het principe van de ventilatiespouw niet.
   

  Edezwaan

  • #7
  Krunnie bedankt voor je reacties. V.w.b. ventilatie, zijn roosters aan de kopse kanten voldoende of moet ik ook wat voegsel om de zoveel cm verwijderen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu