Garage herbouwen

MHG

  • #1
Ik ben van plan om de huidige garage te gaan afbreken en een nieuwe te gaan opbouwen. De bestaande garage dateert al van 1953 en begint zo langzamer hand zijn leeftijd duidelijk kenbaar te maken. Het zal een garage worden met een plat dak op een balkenconstructie. Voor ik een metselaar ga zoeken en materiaal ga aanschaffen, vroeg ik me af of de volgende constructie aan te raden is of juist zeer af te raden is. Mijn gedachte was de volgende, 1-steens muren met daarop de balken voor het plat dak. Tegen deze muren wilde ik dan een latten frame maken, met tussen de latten isolatiematten en dan alles wegwerken achter een wand van gipsplaten. Is dit verstandig? dan doel ik met name op de 1-steens muur. Het dak zal bestaan uit balken met daarop platen en daarover een laag bitumen.

bvd
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1/2 steens is genoeg.
 

Fwalraven

  • #3
Bij gipsplaten heb je niet zo heel veel nodig om een gat in te stoten.
 

MHG

  • #4
Wat zou je adviseren in plaats van gipsplaten? multiplex of iets dergelijks?

Mag het isolatiemateriaal trouwens tegen de buitenmuur aanzitten of moet daar een ruimte tussen blijven?
 

Fiesiekus

  • #5
Gipsvezelplaat is al sterker. Of bijv. underlaymentplaten. Ruimte kan, een folie is ook mogelijk om eventueel doorslaand vocht uit de isolatie te weren.
 

Fwalraven

  • #6
Wat zou je adviseren in plaats van gipsplaten? multiplex of iets dergelijks?
Waarom niet gewoon een spouw van kalkzandsteen?

Heb ik geen idee over een totale meerprijs.
 

Ralph

  • #7
Idd Fwalraven, spouwmuren met isloatie das net zo duur als dat geouwehoer met gipsplaten e.d.
Dat zijn de mindere constructies die toegepast worden in bestaande objecten. Dan ga je bij nieuwbouw het toch niet meteen al op de meest mindere manier doen.
 

Bas de Bouwer

  • #8
Best knap om te zeggen dat een spouwmuur met Kz-steen en isolatie net zo duur is als HSB met isolatie! Hangt er maar helemaal vanaf wat voor plaatmateriaal er tegen de wand aan gaat. Ik heb zelf in mijn schuur Underlayment 9mm op een frame van SLS 38x98 (sterk zat).

Er is nog overigens ook niets vermeld over hoe de huidige vloer/fundering is berekend en of deze wordt hergebruikt. Er komt wel 2x zoveel gewicht op de vloer. (kan de vloer/fundering dit dragen?) Verder is er bij Kz-steen het nadeel dat er veel ruimte verloren gaat omdat er geen isolatie tussen de wand kan.
 

Ralph

  • #9
Lees het eerste bericht nou eens goed.
Ik ben van plan om de huidige garage te gaan afbreken en een nieuwe te gaan opbouwen.
Met dat als uitgangspunt ga je toch niet liggen rommelen met gipsplaten aan de wand waar je mogelijk ook nog wat wil aanhangen e.d.
Dan durf ik wel te stellen dat kz-steen binnenwand ong. net zo duur is als rachelen, folie dampdicht, achterplaatmateriaal en dan gips of direkt multiplex.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu