Fundering vlonder

Hjdijk

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig met het zelf maken van een vlonder. Dankzij de adviezen die ik hier krijg kom ik al heel eind! Ik heb nog een vraag ten aanzien van de fundering. Het gaat om zachthout planken op hardhouten palen. De palen/dragers komen tussen een muur (buren) en een schutting. Nu had ik ergens gelezen dat ik met die dragers 3 cm per kant uit de muur/schutting moet blijven. Klopt dat? Gaat om de kopse kant. De vlonderplank zelf schroef ik hier dan op, waarbij ik 2 cm uit de muur/schutting blijf per kant. Is dat ok? Tussen de planken zelf houdt ik dan 1 cm ruimte aan. De totale breedte van de muur naar de schutting is 518,5. Minus 6 cm is 512.5. dat wordt de maakt van de dragers die ik laat zagen.

Voor de kant van mijn huis hanteer ik hetzelfde principe. Dus de drager over de hele lengte op 3 cm en de eerste plank op 2 cm van mijn huis.

Is dit slim zo? Nog suggesties?

Groet
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Houd 1 cm tussenruimte aan tussen de planken. Ook de buitenste planken 1 cm vrij houden van de aangrenzende muur / schutting.

De liggers onder de vlonderplanken kunt u ook 1 cm vrij houden. Hout zet voornamelijk in de breedte uit en amper in de lengte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu