Fundering tuinhuis/blokhut

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,


Ik ben van plan mijn tuinhuis te verbouwen, het is een kleine simpele blokhut van 3 x 3 en staan nu op stoeprandvandjea.
De nieuwe wordt 3m20 x 5m10, hierop komt een simpele houtskeletbouw.
Met een dak van dakpanplaten, het gewicht valt dus mee.
Er komen geen zware spullen in te staan, echter het dak wordt wel beweegbaar want het is een observatorium.

Nu ben ik bezig met de voorbereidingen (voornamlijk denken) over de fundering.
Als ik internet moet geloven, dan wordt 15 cm aangeraden, echter dit lijkt mij veel te zwaar dan wat er op komt te staan. Immers een bureau en wat kasten.

Mijn buurman kwam met het volgende idee, een Bekisting maken van 15 cm hoog. Hierin grindtegels van 50x50 bij 5 cm hoog, hierop een staalmat van 15x15 met 8mm dikte.
Dan hierop beton storten, met een vorstrand van 30x30 rondom (is dit echte nodig, vriest hier immers bijna nooit. )

Gedeeltelijk is dit om kosten te besparen.

Iemand ideeën hierover?

Alvast bedankt
 
vriest hier immers bijna nooit.
En die keer dat het wel een paar dagen flink vriest en de Elfstedentocht koorts begint op te laaien alles stuk laten vriezen?

Ik heb vorige week ook al eens de link geplaatst met hoe ik met beperkte middelen en lage kosten mijn tuinhuis heb gemaakt. (heeft alles bij elkaar nog geen 750 euro aan materiaal gekost)
tuinhuis maken
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit de enige juiste manier is maar het is stevig en goedkoop en ik kan het er binnen makkelijk vorstvrij houden.
 
  • Like
Waarderingen: wout525
Dat is een mooi project, echter voor de toepassing die ik ervoor in gedachte heb is een betonvloer cruciaal.

Als een vorstrand toegevoegde waarde heeft, dan zetten we die er in vroeg het mjj gewoon af. In zeeland vriest het echter zelden en tot nu toe ook geen last gehad met het huidige tuinhuisje. Of gewoon geluk gehad, dat kan ook.
 
Dan zou ik daar niet op gaan bezuinigen, kijk wat er gebeurd met slechte funderingen in Groningen of langs het kanaal Almelo de Haandrik als de ondergrond kan gaan bewegen.
Nu zal het een paar kuub beton zijn aan kosten (kuub extra beton kost zo'n 140 euro als je het aan laat komen, zelf maken is een stuk goedkoper) achteraf aan moeten passen is absoluut veel duurder.
Ik heb de stevigheid verkregen door gebruik te maken van een stalen frame wat op 9 punten met een blok beton in de grond zit.
Door het stalenframe (afgekeurde liggers van een zwaarlast stelling), de gebruikte sandwichpanelen ed. is alles lichtgewicht gehouden en binnen heb ik 1 grote vrije ruimte zonder last te hebben van trekbalken oid.
 
Paar m3 is goed te doen.
Echter het wordt zelf storten, 1.5 m3 laten bezorgen is 455,- en vind ik vrij prijzig.

Misschien zal ik mijn vraag bijstellen, als ik de grindtegels eronder leg met een laag van 8- 10 cm beton erboven , met vorstrand, heeft dit toegevoegde waarde?
 
Ik heb 3 maanden geleden 2 m3 beton laten verpompen voor € 880. Die 1,5 m3 alleen laten bezorgen voor € 455 lijkt me daarom alle geld te veel.

Ga niet in zee met online aanbieders, maar neem zelf contact op met lokale betoncentrales. Die online aanbieders laten ook de lokale centrale de stort verzorgen maar gooien hun eigen winst boven op die prijs.

Ik zal zelf nooit beton gaan mixen. Je bent de hele dag bezig en alleen de grondstoffen kosten al net zo veel als 1 m3 laten bezorgen. Komt al je lichamelijke inspanning nog bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
6K
Vloeren
mhhuijs
  • Gesloten
  • RalphieDee
  • Vloeren
  • 2
  • 6K
Reacties
2
Weergaven
6K
Vloeren
RalphieDee
Reacties
7
Weergaven
360
Vloeren
Walker
  • Gesloten
Reacties
17
Weergaven
617
Vloeren
Walker
  • Gesloten
  • Flexilexi
  • Vloeren
  • 0
  • 246
Reacties
0
Weergaven
246
Vloeren
Flexilexi

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu