Frontje vaatwasser - vastmaken

Erik-p

  • #1
Situatie: het front van onze vaatwasser laat los, dat wil zeggen de schroeven die van binnenuit in (de achterzijde van) het frontje geschroefd worden 'pakken' niet meer, het gat is te groot geworden. Eerst met houtvuller geprobeerd maar doordat er natuurlijk een veer in de deur zit en de deur minstens 10x per dag opengetrokken wordt, komt er best wat kracht op te staan. Houtvuller houdt het 2 weken vol en dan trek je de ook daar de schroeven uit.

Iemand een gouden tip voor materiaal waarmee ik de schroefgaten in het frontje kan opvullen zodat een schroef daar goed in blijft hechten, ook als er behoorlijk wat kracht op komt te staan?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Gat opboren, goed passende deuvel erin lijmen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Houtvuller is kwetsbaar. 2K vuller is vele malen sterker. Dat houdt wel. Anders zoals gezegd deuvel in het spaanplaat van het frontje lijmen (pas op dat je niet door het frontje heen boort bij het opboren!!!) en daarin schroeven.

De rails van mijn brede keukenlade was ook losgekomen uit de zijkant van de onderkast. Gaten opgevuld met 2K plamuur (rond de gaatjes even afplakken), 24 uur laten uitharden, vastschroeven en het zit alweer meer dan een jaar.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
16
2
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu