Flinke jongens! 32mm en 28mm? Adapterringen?

Fantomaz

  • #1
Hoi Leidingmannen

Ik ga een deel van mijn CV installatie wat vernieuwen en wil gelijk wat buizen vervangen omdat die thv de koppelingen flink geoxideerd zijn.

Nu wil ik het wel goed doen en wil graag eea weten.
Hoe komt die oxidatie op die stukjes buis? Is dat een lekkage? En kan ik het in de toekomst, met de nieuwe buis voorkomen?

De koppelingen zijn van het kaliber 35mm(?)(volgens mij is dat een normale maat toch? of is dat 32mm?) en dezen gaan over in 28mm via adapterringen in de koppelingen. Zijn deze adapterringen te hergebruiken of zijn dezen gelijk aan die normale knelringen, maar dan een slag dikker? :?

Kan ik de messing koppelingen wel hergebruiken als de buis erin geoxideerd is geraakt?

En is het raar als ik een installateur vraag om mij een stuk 35mm buis te leveren van een x maat waar de ringen (en dus ook de moeren) al opgeperst zijn?
Die 35mm zijn dikke lieders waar ik niet aan wil hangen met een groot kaliber Moersleutel als de buizen niet goed vast zitten aan de muur. Eenmaal geperst, hoef je minder geweld te gebruiken om hem (weer) vast te zetten. :wink:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Adapter ringgen?
bedoel je een inzet verloop? die zijn niet het te gebruiken. is het geen idee, om bij je installateur, perskoppelingen te kopen, en dan de perstang in bruikleen te krijgen?
pers koppelingen staan veel netter als knelkoppelingen, zeker in grotere maten. knel word dan zo lomp.

groeten b
 

Fantomaz

  • #3
Bedankt, Boudewijn.

De koppelingen zitten er al en niet direct in het zicht.
Men heeft alleen in een hoek, waar aanvoer/retour lopen, de leidingen gekruist. Ik haal die kruising eruit omdat die paar radiatoren toch al verkeerd om waren aangesloten :lol:

Die bochten zijn ook net die punten waar de buis geoxideerd is. Dus het oplossen van de ongewenste kruising valt samen met het vervangen van de geoxideerde buis en de uitbreiding naar het verbouwde stuk (met flex TeCe uitgevoerd)

Die ringen zijn me duidelijk. Die ga ik mee vervangen. Het zijn echter volgens mij geen dingen die je zo in de bouwmarkt ziet liggen.
Dan maar naar de prof. :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu