Flexibele waterleidingen

A

Anonymous

Gast
 • #1
Is er iemand die mij meer kan vertellen over het gebruik van flexibele waterleidingen? Ik vraag mij af wat hier de kwaliteit is tav van eventuele algengroei en andere ongunstige bijkomstigheden. Deze leidingen zouden voor zowel koud als warm water bedoeld zijn en 's winters tegen vorst moeten kunnen. Iemand die hier ervaring mee heeft en hoe zijn de verbindingsstukken?

Mvg,
Hidde
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  In mijn nieuwbouwhuis zijn er flexibele waterleidingen aangebracht. Op zich functioneren ze goed maar over de levensduur spreekt geen enkele installateur zich uit. Deze leidingen dienen trouwens net zo goed te worden geïsoleerd..

  Een ramp is het als je van een aanwezige flexibele waterleiding een aftakking wilt aanleggen: vind maar een installateur die met dat ene type flexibele leiding kan werken! (er zijn minstens 5 merken met elk hun eigen koppelingen )

  Voor de DHZ-ers: de koppelingen zijn duur en het speciale gereedschap is nog veel duurder!

  Mijn advies: koperen leidingen.
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #3
  Daarbij komt ook nog eens dat de flexibele leidingen (inhoud is geloof ik een soort teflon, dan aluminium of iets metalerigs en kuststof buitenhuls) ongewoon slecht bestand zijn tegen schroeven en spijkers: je bent er zo doorheen en de lekkage is een feit! (ondervonden na de aanleg van cv installatie met flexibele leiding).
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #4
  Het zijn in principe gewoon maffia praktijken, dit zeg ik omdat ik er zelf dagelijks mee werk. Stel voor dat je net in je nieuwbouwhuis bent getrokken, de zomer komt eraan en je hebt niet aan een buiten tappunt gedacht. (laten we het maar niet over de meerprijs van zoiets hebben)

  Op dat moment ben je dus al flink genaaid omdat je hier als leek al nix meer mee kunt doen!! Mijn advies: als je voor dit systeem kiest (10 jaar fabrieks garantie) laat dan in iedergeval een zogenaamde overgangs koppeling plaatsen in je meterkast je kunt dan vanaf de knel koppeling zelf verder uitbreiden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu