Fittingen om een pomp aan te sluiten (1 1/2 duims)

Jeroen68

  • #1
Ik wil een pomp in een 35mm leiding zetten. De pomp heeft twee anderhalfduimse aansluitingen (buitendraad). Wat voor fittingen kan ik daar nu het handigst voor gebruiken? Liefst iets met een wartel. Het moet uiteindelijk naar 35mm buis aan een zijde en 32mm unipipe aan de de andere.

Liefst zou ik de pomp eenvoudig weer eruit kunnen halen. Vandaar de wens voor een wartel.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Normaal gesproken worden er pompkoppelingen bij een pomp geleverd.
 

Jeroen68

  • #3
En wat kan ik verwachten bij een uper 20/70?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Grundfos levert bij mijn weten altijd koppelingen mee.
Anders even informeren?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat was vroeger zo Ron321 ,tegenwoordig alleen de pomp met pakkingen.
 

Chathanky

  • #6
Passende koppelingen bestellen dus. :mrgreen:

De pomp wordt enkel met pakkingen geleverd omdat bij het vervangen de koppelingen niet nodig zijn en anderzijds als je aan het bouwen bent dikke kans hebt dat de koppelingen niet over een komen met de gebruikte leidingdiameter.
 

Jeroen68

  • #7
Daar ging ik van uit, chathanky. Maar dan het volgende: hoe zet ik dit aan 35mm? Solderen aan een tweedelige kopeling 35mm capilair, 1 1/2inch binnendraad?
 

Chathanky

  • #8
Ik ken de situatie niet Jeroen maar je zal voor het aankomen bij je pomp toch een stukje moeten verschralen om de 1 1/2 duims aansluiting passend te maken.

Het is niet direct mijn vakgebied als fitter maar wat ik vaak zie is gelaste of voor koper soldeer overgangsstukken waaraan de koppeling bevestigt is.

Normaal heb je voor een 20mm spruit geen 35 mm leiding zitten en wordt het toch een klein beetje knutselwerk. Pasklare stukken zijn volgens mij wel te vinden. Vraag me niet waar maar het is er wel. (bij de bouwmarkten moet je in iedergeval niet zoeken)
 

Jeroen68

  • #9
Dank voor je antwoord Chathanky. Zal wel een stukje solderen worden. Maar het had vervelend geweest als ik loop te knutselen en er blijkt later bij een bouwmarkt een kant en klaar dingetje voor te zijn. En ik haal al mijn spullen bij een loodgieter. Maar die is al helemaal gek geworden van al mijn vragen. Ik ben er uit! Thanks!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu