Gasbuis / knelfittingen

Frank-

  • #1
Onze gasleidingen bestaan op het oog uit 1" buizen, met op de koppelingen geschroefde t stukken e.d. Het is een oud huis, en dito leidingwerk. Nu moet ik de aansluiting op de c.v. ketel aanpassen ivm een aanstaande verbouwing. Op dit moment zit er aan het eind van de buis een verloopkoppeling gemonteerd naar een 15mm koperen pijp. Nu moet de 1" buis ingekort worden. Ik vraag me af of deze buizen te combineren zijn met knelfittingen (alles blijft in de kelder overigens bereikbaar). Punt is dat het bestaande leidingwerk al zo lang in elkaar zit dat ik lekkage vrees op moment dat ik geschroefde buizen ga verwijderen en vervangen.

Iemand hierover ideeën / suggesties? Zijn er knelfittingen voor 1"buizen en waar hangt van af of die op de buizen gemonteerd kunnen worden...?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Ja die zijn er, moet je wel een draad voor snijden, of een betaande draad benutten.
een schroefbus 1" met gaskeur. neem een vsh dan heeft die dat vanzelf.

groeten b
 

Xr8

  • #3
Als je aan het verbouwen bent, kijk dan eens kritisch naar de gasleiding. Er is een kans dat de verbindingen nog met hennep gemaakt zijn. Dit is niet meer toegestaan en kan lekkages geven. In dat geval is het aan te raden de leiding te vernieuwen. Anders zie Boudewijn.

Succes.
 

Tiho

  • #4
Eigenlijk is het antwoord dus nee, op dikwandige stalen leiding zelf kun je niet knellen voor gas :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu