Fietsoverkapping/speelhuisje aan schuur

Jintro

 • #1
Beste allen,

We hebben het plan opgevat om naast ons schuurtje een overkapping te zetten waar we fietsen onder kunnen stallen. Deze willen we zo maken dat er ook een huisje op kan waarin onze kinderen (6-10 jaar) kunnen spelen. Het oorspronkelijke plan was om vier palen als basis te zetten, deze dan met dwarsbalken te verbinden en vervolgens de bovenkant dicht te maken met planken. De achterste twee palen (met de rode pijltjes) zouden aan de muur van het schuurtje bevestigd worden.

Bij nader inzien vraag ik me af of deze twee palen wel echt nodig zijn, of dat de de achterste dwarsbalk ook niet gewoon aan het schuurtje kan worden vastgemaakt? Omdat het geheel wel twee kinderen moet kunnen dragen, ben ik benieuwd naar jullie mening!

Verdere vragen die ik nog heb:

- ik ging ervan uit dat de palen gewoon in de grond gezet konden worden (met behandeling), maar lees nu overal dat betonpoeren aangeraden worden. Is dit een goed idee?
- wat is een goede dikte voor de palen? Ik dacht zelf aan douglashout van 9x9 cm of 11x11 cm, maar kan minder dik ook?

Alvast bedankt!


1653684925289.png


1653682671921.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  De achterste twee palen kunnen vervangen worden door één horizontale balk op hoogte tegen de muur. Palen zijn ook prima, die hoeven daar dan niet de grond in, ook 1 meter lange palen tegen de muur is voldoende.
  De andere 2 zou ik inderdaad op betonpoeren zitten, palen gaan in de grond een stuk korter mee, wat er je ook mee doet, of je moet dikke hardhouten palen nemen, maar dan zijn betonpoeren icm douglas zelfs goedkoper goedkoper.
  De balk of balken tegen de muur hoeven niet zo dik, 4 x 7 cm is daar al prima. Dan liever een paar extra schroeven/pluggen/bouten de muur in dan een dikkere balk.
  De twee aan de voorkant wel iets dikker, 9x9 is prima, 8x8 mag ook.
  Een paar schoren erbij maakt het een stuk stabieler.
   
  • Like
  Waarderingen: Jintro

  Jintro

  • #3
  Beste Jack,

  Wat fijn dat u zo snel en uitgebreid antwoord geeft, dit helpt heel erg! Die verticale balken aan de muur ga ik dan inderdaad weglaten. Voor de bevestiging van de horizontale balk aan de bakstenen muur, kan ik hiervoor kozijnpluggen gebruiken, of beter keilbouten (of nog wat anders)?

  Over schoren zat ik ook na te denken, hoewel ik deze voor zover kan wil vermijden omdat ze in de weg gaan zitten bij het wegzetten van de fietsen onder de onderkapping. Aan welke zijde zou u in ieder geval schoren plaatsen? Voorzijde, zijkanten, of allebei?

  Heel erg bedankt voor de hulp!
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  11
  2
  8

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu