Fermacell of cementen dekvloer?

Frank G

  • #1
Hallo,

Ik wil mijn vloer gaan isoleren. Aan de bovenzijde, omdat de betonvloer op zand ligt. In het verleden heb ik er een houten vloer met raggels op gelegd waartussen isolatie ligt. Die wil ik nu weghalen. Het liefst wil ik tegels er voor in de plaats hebben.

Voor zover ik weet zijn er dan 2 mogelijkheden.
1. Isolatie met daarop een cementen dekvloer.
2. Fermacellplaten met isolatie aan de onderzijde.
Uiteindelijk moeten daar dan tegels op komen.

Welke van deze 2 mogelijkheden is het beste? De vraag is of fermacell wel stevig genoeg is. Er moet een vleugel en een houtkachel boven op komen te staan. Heeft iemand tips, ervaring, of voorkeuren? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Ik ben benieuwd. Bij voorbaat dank voor reacties.

Frank
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Er is volgens mij nog een mogelijkheid die ik zelf ook heb toegepast, ik heb de bestaande vloer er uitgehaald (compressor, cango en container) en vervolgens het zand eronder nog wat verder uitgegraven.

Zandlaag vlakken, hardschuim isolatieplaten er in, wapening en beton erop, leidingen over de vloer en afwerklaag er boven op.

Was wel een vermoeiend klusje, maar ben achteraf heel tevreden over de isolatie, leidingen (en in mijn geval een vlakke vloer op de juiste hoogte).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu