Fasto E1200 - LA Keuken Geiser Druppelt

Fasto_Geiser

 • #1
Hoi allemaal,

Ik heb een Fasto E1200-LA keuken geiser en die blijft toch nog redelijk druppelen na vervangen van de oude kraanleertjes. Ik moet de warm - en koud water knoppen behoorlijk dichtdraaien om het druppelen te doen stoppen. Op deze manier slijten de nieuwe kraanleertjes erg vlug. Heeft iemand een idee of dit normaal is of dat het een andere oorzaak heeft?

Tevens heb ik nog een vraag. Aan deze geiser hangt nog een plastic slangetje maar ik wilde deze vervangen in een andere kraan uitloop. Maar nu heb ik daar geen passende verloopnippel voor in de geiser zitten. Ik wilde eigenlijk graag zo'n Neoperl kraanslangetje (m22) gaan gebruiken maar dan moet ik een verloopnippel hebben met 2 buitenschroefdraden. Eentje van 3/8 (voor in de geiser) en eentje met m22 (voor de slangverbinding). Of de standaard kraan uitloop voor dit type geiser maar dan zit ik nog met het probleem van de juiste verloopnippel. Iemand een idee waar deze nog te krijgen zijn of welke ik kan gebruiken?
Dus bij deze even 2 vragen in één oproep. Hoop dat het enigszins duidelijk is wat ik bedoel.

Bedankt alvast voor het reageren.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2

  Fasto_Geiser

  • #3
  Dank voor je reactie. Als vrouw zijnde ga ik daar maar niet aan beginnen.:?
  Ik hoop op een makkelijkere oplossing.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het probleem is de zitting van de kraan deze is van messing en daar komen bij open en dicht draaien en stroming water beschadigingen aan ze worden ruw.
  En een nieuw kraanleertje helpt even en daarna zijn ze zo versleten doordat je de spindel steeds vaster moet draaien als gevolg steeds druppen.
  Je kunt ze kopen of huren of loodgieter vragen.
  Kraanzittingfrees 3/8″ en 1/2″

  Je draait de spindel er uit en draait de kraan frees er in je houd druk op draaiknop en die draai en even goed in het rond.
  nu is de zitting mooi vlak en met een nieuwe kraan leertje weer jaren oke
  1631786777195.png
  Naamloos.jpg
  1631787132424.png 1631787344610.png
   

  Fasto_Geiser

  • #5
  Het ziet er met de foto's begrijpelijk uit. Misschien een rare vraag, maar daarna kunnen die oude kraanspindels weer teruggeplaatst worden? En nieuwe(re) kraanspindels, is dat geen optie tegen het druppelen?
  Dat frezen moet ik dan toch aan een loodgieter overlaten.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Een nieuwe kraan spindel helpt niet als de zitting ruw is.
  Het kraan leertje word steeds vaster in gedrukt en vervormt
  Normaal word dit bij onderhoud van geiser gedaan als vaak klachten zijn.
   

  Fasto_Geiser

  • #7
  Dankje Henk. Deze geiser was ook ooit in onderhoud door een firma waar ik deze geiser van huurde maar die zijn daar mee gestopt. Deze oude modellen werden niet meer door hen ondersteunt. Vandaar
   
  Laatst bewerkt:
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  16
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu