F.27 fout Thermocompact 2000 (VC/VCW NL 255E)

Daam12

  • #1
Ik heb een Thermocompact 2000 (VC/VCW NL 255E).

Afgelopen weekend na een F.22 storing de ketel ontlucht , bijgevuld en weer ontlucht. Nu komt de F.27 storing naar voren en druppelt er daarnaast water vanuit de pomp ( dopje bovenaan )naar beneden.
Heb na de storing apparaat uitgezet, daarna weer aan. Verwarming ging daarna aan, warm water bij het douchen en bij overgang naar CV schiet het apparaat weer in storing F.27 .

In de handdleiding staat dat gasgedeelte of ontstekingsgedeelte defect kan zijn. Ik ben benieuwd of iemand tips heeft hoe te herkennen/ ontdekken is welke van de 2 het zou zijn of dat er nog andere mogelijkheden zijn om het defect op te lossen.

Alvast bedankt voor reactie,

Damir
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
OH uit (laten) voeren. Ontsteekpen e.v.t. Vervangen, maar ik denk dat uw ketel OnderHoud nodig heeft, en dat de afstellingen (vooral laaglast) niet juist staan.
 

Daam12

  • #3
Beste Screech bedankt voor je reactie.

De ketel is al geruime tijd in gebruik. Kan het dan zijn dat de afstellingen na gebruik bijgesteld moeten worden om weer op de juiste waarde uit te komen?
 

Daam12

  • #4
Na verdere inspectie blijkt het de slang te zijn die achterin de pomp zit waar het water vandaan komt ( lek is ). De F.27 melding kom ik nog niet helemaal uit. Is dit verder met regulier onderhoud op te lossen? Wat in het onderhoud zou deze melding op kunnen lossen? Als de ontsteekpen vervangen moet worden. Welk onderdeel is dit?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Mmmmm... Sorry, maar als je al niet weet wat de ontsteek pen is, is het misschien verstandiger een monteur te bellen.

Tijdens OH wordt de wisselaar en brander gereinigd, en de ketel goed afgesteld. Mogelijk is het probleem dan opgelost.
 

Daam12

  • #6
Bij het zoeken naar de ontsteek pen kom ik die term voor dit model niet tegen wel de ontsteek elektroden , twee , met beveliging. Onderdeel van drie. Als u dit met ontsteek pen bedoelt is het hetzelfde. Een ontsteekpen op de onderdelenlijst ben ik niet tegen gekomen. Vandaar de controlevraag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu