Extreem hoge naheffing NUON - stadsverwarming icm vloerverwarming

GertTuil

 • #1
Beste forumleden,

Een tijdje terug geconfronteerd met een naheffing van ruim 7000 euro van de NUON na een herberekening van het werkelijke verbruik van stadsverwarming.
Dit betrof een periode van 5 jaar waar we maandelijks 120 euro betaalden.
Het enig wat er in die 5 jaar is veranderd is dat we radiatoren hebben weggehaald op de begane grond en daarvoor in de plaats een stadsverwarming hebben laten plaatsen.

Er zit geen thermostaat op de vloerverwarming. Uit doen deden we door de stekker eruit te trekken.
De vloerverwarming stond alleen tussen november en februarie, soms maart aan. Vaak een paar uur per dag, dan de stekker eruit en morgen weer.
Nu we hem binnenkort weer willen aanzetten zijn we eigenlijk wel een beetje bang dat we weer een hoge rekeing gaan krijgen. Betalen inmiddels (met aflossen van de hoge rekeing) ruim 400 euro per maand...

De NUON/Vattenfal heeft aan hun kant alles gecheckt en zeggen dat er aan hun kant niets vreemds te zien is.

Iemand eerder zoiets meegemaakt? Ik wil hier een monteur naar laten kijken, is een "gewone" loodgieter hier afdoende of is er een specialist op dit vakgebied? De leverancier van het systeem zit zover weg dat ze aangeven dat het komen kijken om een oplossing te bieden erg duur gaat worden.

Bijgevoegd onze vloerverwamingsysteem.

Alvast dank voor het meedenken.

Mvg.

WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (11).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (10).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (9).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (8).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (7).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (6).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (5).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (4).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (3).jpeg WhatsApp Image 2020-10-05 at 20.27.11 (2).jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Komt helaas wel vaker voor en wordt veroorzaakt als je veel kuubs warm water afneemt van de stadsverwarming en daar per kuub maar relatief weinig warmte aan onttrekt.

  Zit er een RTL ventiel in de retourleiding richting de stadsverwarming dat pas open gaat als de temperatuur in de retourleiding naar het stadsverwarmingcircuit (dus niet de temperatuur in het vloerverwarmingscircuit) beneden een bepaalde temperatuur is?

  Anders krijg je dat het hete water van de stadsverwarming zo door de verdeler heen weer in de retourleiding wordt gedrukt met heel veel kuubs verbruik van de stadsverwarming, ook als de stekker van de pomp er uit is.
   
  Laatst bewerkt:

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #3
  Stekker van de pomp eruit betekent inderdaad niet dat er geen stroming meer is! Die fout wordt vaker gemaakt...
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Zo te zien is er wel een juiste verdeler gemonteerd, incl. terugslagklep en RTL in de retourleiding. Dan is het natuurlijk (zoals al eerder opgemerkt werd) wel van belang dat de juiste waarde wordt ingesteld op het retourventiel. Die waarden worden verstrekt door Vattenfall
  De stekker van de pomp uit het stopcontact halen is geen manier om de temperatuur te regelen: hiervoor zijn andere manieren (die aanzienlijk voordeliger zijn dan die naheffing)
  Ik zie ook geen pompschakelaar voor regeling van de pomp: daardoor is ook het elektriciteitsverbruik onnodig hoog.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Als er in de genoemde periode van vijf jaar al eerder afrekeningen zijn opgesteld door Nuon, dan kan zij daar niet onbeperkt op terug komen als achteraf blijkt dat de afrekening(en) niet juist is(zijn) geweest.

  Het opstellen van bijvoorbeeld een jaarlijkse afrekening is niet vrijblijvend en dient met de nodige zorgvuldigheid te gebeuren. Doe je dat als leverancier niet, dan kan dat tot gevolg hebben dat er sprake is van rechtsverwerking zoals dat heet. Ook al is een en ander nog niet verjaard, dan kun je toch niet op de afrekening terugkomen als leverancier omdat de afnemer erop mag vertrouwen dat de eerder opgestelde afrekening juist is.

  Gezien het bedrag dat er bijbetaald moet worden is het wellicht nog interessant om eens door een jurist te laten beoordelen of er geen sprake is van rechtsverwerking. Dit in combinatie natuurlijk met de leveringsvoorwaarden van de Nuon.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker en Degooijer

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu