Extreem hoog gas verbruik

Lhaperen

  • #1
Ik heb een Nefit clasic HR22 ketel met 80L boiler. Deze wordt gestookt op propaangas. En we hebben een gemiddeld huis en zijn overdag nooit thuis. Kort om alleen 's avonds en in het weekend wordt er gestookt. Nu verbruiken we 1200 m³ gas op propaan, dit moet je vermenigvuldigen met 3 omdat de calorische waarde van propaan 3 keer die van aardgas is.

Wie kan mij vertellen of dit inderdaad veel gas is (3600 m³) voor een gezin met twee kleine kinderen en de te verwarmen kubs zijn ongeveer 200m3. Het huis op zich is voorzien van goede isolatie en dubbele beglazing. Wat wel op valt dat de kamer termperatuur altijd hoger is dat de ingestelde temperatuur op de moduline30 (geen WA regeling)

Groeten
 

Ketelman

  • #2
Vrijstaand/tussen/hoek woning?
 

Lhaperen

  • #3
Beste ketelman, sorry stukje informatie vergeten. Het is een vrijstaand huis (type woonboerderij)
 

MarcoDezicht

  • #4
Heb er wel erg in dat je door dat er een 80 literboiler aanzit deze ook warm moet worden gehouden.

als je wilt weten hoe vaak het toestel brand laat hem dan eens door een instalateur hen uit lezen hoe vak het toestel aangaat en wat de totalen branduuren zijn .
Dit is uit te lezen door er een palmtop op aan te sluiten het werkt niet met de handheld van nefit alleen met de palmtop.

Maar ik denk dat de boos doener de boiler is.
 

Serviceman

  • #5
Een gewone tussenwoning heeft een gemiddeld verbruik van +/- 1500m3
En voor een vrijstaand huis is jou verbruik zo slecht nog niet, ik heb ze wel hoger gehoord met ook een HR ketel.
Dat je temp hoger wordt dan de ingestelde temp op de thermostaat kan betekenen dat de thermostaat te ver van de radiatoren af is op gehangen of de aanvoer/retour sensor in je toestel zijn niet in orde.
Daardoor zal je toestel bijv. vaker aanslaan dan nodig is en met een verkeerde temp. werken waardoor de temp. in je huiskamer wat hoger of lager is dan ingesteld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu