Extra grote inbouw koelkast

Jmd1983

  • #1
Hallo allemaal!

Wij gaan een nieuwe keuken in ons huis plaatsen. Het wordt een U-keuken met een lange zijde van bijna 6 meter en 2 korte kanten van minder dan 2 meter. Het probleem aan deze korte zijde (182 cm is deze) is dat we hier onze koelkast graag willen plaatsen. In mijn enthousiasme dacht ik dat 182cm voldoende was voor 3 kasten van 60 cm. Dit zou dus de hoekkast van de U zijn en daar aan vast een koelkast en een vriezer. We hebben de ruimte van een aparte koelkast en vriezer echt nodig, een standaard koel/vriescombi is niet groot genoeg.

Nu blijkt echter dat 3 x 60cm toch echt geen 180cm maakt in verband met draaicirkel hoekkast, handgrepen die tegen de muur aan komen enz. Ik snap er het fijne niet altijd van maar het kan dus niet.

Nu ben ik op zoek naar een koelkast die groter is dan de standaard inbouw. De koelkast mag maximaal 110cm breed zijn. Ik wil graag inbouw om het geheel van de keuken strak te houden. Een vrijstaande koelkast heb ik liever niet.

Nu is mijn vraag: bestaan er zulke koelkasten? Ik heb al behoorlijk zitten zoeken maar kom eigenlijk niet echt iets geschikt tegen. Er waren voor rond de 12000 euro nog wel ergens wat bizarre mogelijkheden maar dat is (natuurlijk!) voor ons echt geen optie. We willen niet meer dan 1500 euro uitgeven.

Wie heeft er tips?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Google eens op amerikaanse koelkast, dat zijn combikasten.
Of er inbouw kasten zijn weet ik niet, die ik ken zijn vrijstaand.
 

Techno tim

  • #3
Er bestaat een inbouwmodel nadeel is de prijs, begint met een G en eindigt op au
 

Jmd1983

  • #4
Bedankt voor het antwoord.

Ja, die hadden we voorheen maar was vrijstaand. Hij is toen door de keukenboer een soort ingebouwd door kasten ernaast en erboven te maken. Maar toch vond ik dit niet echt mooi. Deze koelkasten zijn door o.a. de hele dikke deuren een stuk dieper en die dikke deuren moeten ook veel ruimte hebben om open te kunnen.

Ik zoek dus wel zo veel ruimte maar wil hetzelfde front kunnen gebruiken als voor de rest van de keuken. Ik weet alleen niet of ik zoek naar iets onmogelijks, misschien bestaat zoiets niet. Alles lijkt standaard maten te hebben (klein!).
 

Jmd1983

  • #5
Techno tim, bedankt. Wat voor prijs denk ik dan ongeveer aan?

Ik ga weer even Google-en!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu