Extra luchtfilter recirculatiekap

RFA

 • #1
Geachte forumleden,

in een appartement heb ik een recirculatiekap hangen omdat er géén afvoer naar buiten kan vanwege de WTW.

Ondanks regelmatig schoonmaken van de metalen vetfilter en koolstoffilters heb ik toch last van een vies vettig plafond. Dit heb ik eindelijk weer wit gekregen en wil dit graag zo houden. Ik bedacht me om tegen het plafond een muurvernis te zetten zodat eventuele vuiligheid niet aan het gespoten plafond hecht. Voorts boven het open afvoergat waar de ventilator de 'schone' lucht weer de ruimte in blaast eenvoudig filter te plaatsen die de laatste vettigheid tegenhoud.

Kan dit zonder probleem ?

ik hoor graag ofm dit kan dan wel betere suggesties

RFA
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik heb het idee, dat de afzuigkap niet juist ingesteld staat.
  Bij mijn eigen afzuigkap zit er binnenin een handeltje, waarmee je hem kunt omschakelen van 'afzuigen' (met afvoer) naar 'circulatie'. In dat laatste geval komt er geen enkele lucht uit het afvoergat, maar komt de 'gezuiverde' lucht uit een aantal spleetjes bovenop de kap.

  Kan natuurlijk per merk/model verschillen, maar het lijkt me niet juist indien er uit dat gat een grote hoeveelheid lucht komt. Dan zou het helemaal niet via het koolfilter gaan (denk ik, ben geen vakman).

  Even in de installatiehandleiding (indien beschikbaar) kijken? Vermeld anders even merk en type, misschien is er ergens nog een handleiding te achterhalen. :wink:
   

  RFA

  • #3
  Dank voor de ractie.
  De handleiding is net het probleem. Die heb ik niet en er wordt door 2 fabrikanten gesteggeld van wie de kap nu is. De keukenman geeft me overigens gisteren te kennen dat de kap eigenlijk meer geschikt is om op een buitenafvoer aan te sluiten. Dat zou inhouden dat de motor sterk genoeg is om erboven een filter te zetten.

  Er zit geen handle of iets aan de binnen-/buitenkant van de kap om de boel te regelen of te sturen. De kap heeft alleen aan de bovenzijde een gat waar de lucht uit komt. Daar heb ik nu niet zo veel aan. De ventilator aan de bovenkant stuurt de gezuiverde schone luchtn vanuit de vet- en koolstoffilter weer de ruimte in.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu