EVOHOME

BregtS

  • #1
Hallo,

ik heb al een tijdje een probleem. Mijn CV ketel schiet niet altijd in gang als er warmte gevraagd wordt. Soms wel, meestal niet. Als ik mijn ketel dan reset, dan gebeurt het wel. Maar ik kan natuurlijk niet elke keer mijn ketel resetten. Hij verwarmt dan tot de gevraagde temperatuur en slaat dan logischerwijs uit. Maar als het dan weer te koud wordt, zou hij terug in gang moeten schieten en dat gebeurt dan niet.
Ik werk met het evohome systeem en de radiatorkoppen doen perfect hun werk en reageren wel op de vraag (in alle zones). Maar toch komt er telkens een communicatiefout tevoorschijn in alle zones behalve de zone waar de thermostaat staat (zie foto). Nochtans draaien ze perfect open en toe. Bij het resetten negeert hij de communicatiefout en geeft hij wel de gevraagde warmte, waardoor ik denk dat die communicatiefout er niet veel mee te maken heeft.
Ook de openthermmodule communiceert perfect op de thermostaat (heb een communicatietest gedaan). De openthermmodule hangt wel vrij dicht bij de ketel (zie foto), maar aangezien de communicatietest goed was, lijkt me dat toch geen probleem? Op de foto zie je ook dat de ketel zogezegd werkt (2 groene lampen), maar toch levert hij geen warmte.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Ik hoop echt dat er mij iemand kan helpen!

met vriendelijke groeten,
Bregt
Comm3.jpg
comm4.jpg
comm5.jpg
Communicatiefout.jpg
Communicatiefout2.jpg
 

Bert pit

  • #2
Mogelijk hangt de OT module te dicht bij de installatie. Alles wat er aan metaal in de buurt zit: leidingwerk, bedrading stalen wasrekken, stalen kasten, deuren et cetera kunnen de communicatie verstoren.

Er is niets op tegen om de OT module op een volstrekt ander plek te hangen dichter bij de Evotouch. Doe even een communicatietest voordat je de module definitief ergens anders hangt. (longpress menu, communicatietest)

Wellicht zit er nog ergens bedrading van de oude thermostaat die ervoor gebruikt kan worden.

PS, bij mij is rond deze tijd de kerstverlichting die door mijn vrouw rond de Evotouch gedrapeerd wordt de boosdoener.:wink:
 

BregtS

  • #3
OK, dat probeer ik even. Dus ondanks dat hij nu goed communiceert met de evotouch(want ik heb een goede communicatieteam gedaan) toch de OT module verhangen? Probleem is wel dat het daar vol metaal hangt en dat dat kabeltje niet zo heel lang is...
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
kabeltje verlengen kan zo ongeveer met alles wat 2 aderig is
 

BregtS

  • #5
Ok, bedankt. Ik heb de OT module op zeker 30 cm van alle metaal gehangen. Nieuwe geslaagde communicatietest gedaan. Het lijkt te werken, maar ik kreeg na een tijdje wel volgende foutmelding: communicatiefout ketelrelaismodule.
Dat snap ik niet. Ik werk toch met een OT module?
Iemand die weet wat deze foutmelding betekent?
comm6.jpg
 

BregtS

  • #6
ok, ik heb de OT module dus op een andere betere plaats gehangen. Na een nieuwe opstart van de evotouch was de ketelrelais foutmelding ook weg, maar een paar uur later kwamen de foutmeldingen terug.
Het kan volgens mij niet meer aan de positie liggen van de OT module.
En de ketel geeft dus geen warmte als de temperatuur weer gezakt is.

iemand nog een ander idee?
 

liviu2004

  • #7
Hoe ver zit evotouch en ot module van elkaar?
 

BregtS

  • #8
4 a 5 meter. De communicatietest van de evotouch naar de OT module was prima…
 

liviu2004

  • #9
Ik heb 5.5 tot 6m en geen enkele probleem. Probeer de hele boel resetten, radiatorknoppen en ot module vrij maken. Begin met 1 zone koppelen en testen.
 

BregtS

  • #10
Die fouten treden soms maar op na een paar dagen. Dus apart loskoppelen en testen zou wel heel lang kunnen duren.
ik heb het laatste stuk metaal in de buurt van de evotouch verplaatst (een fruitmand) en nu hoop ik dat de fouten wegblijven.

Maar ondertussen beslist de ketel nog steeds op zijn eentje of hij in actie schiet. Het heeft volgens mij niets meer met de positie van de bakjes te maken.
Kan er nog iets anders zijn?
 

Bert pit

  • #11
Betreft het een oude ketelmodule die eerder op een ander (niet Evohome) systeem van Honeywell heeft gewerkt? Ik weet namelijk dat er oude ketelrelais modules te koop zijn op marktplaats bijvoorbeeld van voor het Evohome tijdperk. Die geven exact die communicatiefout na een aantal uur. Maar ik dacht dat dat alleen de aan/uit modules waren en niet de OT.

Het advies van Honeywell is: Pas geen ketelrelaismodule toe met een evotouch dat afkomstig is uit een draadloze Chronotherm set. Ketelrelais met een datumcode later dan 1134 die geleverd worden in een Chronotherm set is voorzien van software die compatible is met het evohome systeem.
 

BregtS

  • #12
Alles is nieuw. Ketel en evohome systeem zijn op hetzelfde moment geïnstalleerd...
 

liviu2004

  • #13
Dus testen wil je niet, duurt te lang, ok, goed, wat wil je dan?
 

BregtS

  • #14
Die communicatiefouten heb ik al beschreven in een ander topic en heeft volgens mij niets te maken met het wel of niet aanslaan van de ketel. Want de ketel slaat niet aan in de ruimte waar nooit een communicatiefout optreedt.
Ik vraag mij dus af waarom de ketel niet altijd aanslaat als ik de positie van de OT module en de evotouch kan uitsluiten als probleem.
 

Bert pit

  • #15
Nog even hardop nadenken.

Alle warmtevragen van de ruimtes worden verzameld in de Evotouch. De communicatie tussen de Evotouch en de ketelmodule wordt soms verstoord. Vaak ligt dat aan de ketelmodule die te dicht bij de ketel hangt in de buurt van metalen buizen wasrekken etc. Advies: verleng de draad met een aantal meters en zorg dat deze dichterbij de Evotouch hangt.

Hetzelfde geldt ook voor de Evotouch. Hier kan ook en bron van communicatiestoringen in de buurt zitten. Op één van je foto's zie ik dat niet alleen de ketelmodule communicatie verstoord is, maar de communicatie met zo'n beetje alle ruimtes. Het is dus aannemelijk dat de Evotoch de bron is van miscommunicatie.
Het advies is dan om de Evotouch te verplaatsen naar een andere plek of meer centrale ruimte. Dit is eenvoudig te testen en laat het een paar dagen duren. Wel zul je die ruimte mee moeten verwarmen aders wordt de woonkamer een sauna :wink:.

Als dat beter blijkt te werken kun je in de woonkamer een draadloze Honywell Round of andere ruimtevoeler monteren.
 

BregtS

  • #16
OK top. Ik heb dat nu inderdaad geprobeerd. We zien wel. Merci alleszins voor alle hulp!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu