Ervaring gezocht met klik pvc in de badkamer.

Erwin_83

  • #1
Hallo allemaal.

Momenteel ben ik mij aan inlezen en voorbereiden op de badkamer verbouwing en heb ik wat vragen die ik per passend sub forum opdeel. Alvast bedankt voor het meedenken. De uitvoering wil ik zoveel mogelijk zelf gaan doen, net zoals eerdere verbouwingen in huis.

In de badkamer komt een (zelf te maken) nieuwe cementdekvloer. Als afwerking overweeg ik om een klik pvc vloer te nemen. De cementdekvloer laat ik wel eerst een maand drogen voordat de pvc vloer er op komt.

Bij veel leveranciers zie ik staat dat pvc vloeren geschikt zijn voor de badkamer, behalve als vloer in het het douche gedeelte. Nu kiezen we voor een stoomdouche cabine die helemaal dicht is. Dus geen extreme water belasting voor de vloer.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een klik pvc vloer in de badkamer?

Ik overweeg een pvc tegel met geïntegreerde ondervloer.

Indien dit geen bezwaar op levert, wat is dan de beste volgorde van aanleggen?

Eerst de pvc vloer leggen, eventueel rondom afkitten tegen bestaande wand. Hierna wandpanelen plaatsen, dit zijn steen look panelen van 4 mm dik. Naderhand de hoek tussen vloer en panelen nog een keer afkitten.
Of:
Eerst de panelen plaatsen en als laatste de vloer? Dit heeft weer als voordeel dat later de vloer nog vervangen kan worden mocht er ooit wat beschadigen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik zou geen klik pvc in de badkamer toepassen. De klikverbindingen zijn niet 100% waterdicht, dus als er een keer een plasje water op staat kan dat onder de vloerdelen terechtkomen. Vervolgens kan dat nooit meer goed drogen onder de pvc vloer.

Je zou dan nog beter kunnen kiezen voor dryback pvc, dan lijm je de pvc stroken op de vooraf geëgaliseerde cementdekvloer. Maar ook dan moet je er rekening mee houden dat de pvc naden niet waterdicht zijn.

Voor een badkamer is dat het allemaal dus net niet. Als je pvc wil op de vloer in de badkamer, moet je eigenlijk pvc hebben van de rol. Er wordt dan een soort van kuip gemaakt waarbij het pvc op staat tegen de wanden. Eventuele naden en hoeken worden hierbij thermisch gelast, waardoor de vloer waterdicht is.

Persoonlijk zou ik gewoon tegels plaatsen.
 

Erwin_83

  • #3
Is dat bij alle pvc nog zo? In de verkoop praatjes staat bij veel soorten dat het geschikt is voor de badkamer, alleen gebruik ik de douchebak wordt afgeraden.

Een tegelvloer kan ook, maar kwa tijd en gemak met aanleg heeft pvc de voorkeur.
 

Sander 1972

  • #4
Dat het geschikt is wil niet zeggen dat het ook aan te rade is.

Zou er niet aan beginnen als er water onder komt, gaat het water stinken
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Niet doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu