Erg vochtige meterkast

Noltha

  • #21
De kruipruimte onder de woning is dus helemaal niet verbonden met het gedeelte onder de meterkast.


Onder de meterkast is gewoon een gat van 70 x 50 cm. Hier komen leidingen uit de grond etc, maar ik kan niet via de meterkast in de kruipruimte komen (veels te weining ruimte ook trouwens)

Verder zijn er 2 luiken in de woning aanwezig waar ik toegang heb tot de kruipruimte. Dus nogmaals in de kruipruimte zelf is er lucht circulatie maar niet in de meterkast omdat dit niet verbonden is met de kruipruimte.

De kruipruimte is ook ietsjes dieper dan in de meterkast.


alle roosters buitenshuis zowel voor als achter heb ik schoon gemaakt en ervoor gezorgd dat ze niet verstopt zijn.
 

Fiesiekus

  • #22
Je kunt m.i. 2 dingen doen:
  1. De meterkast isoleren van de vochtige ruimte eronder door een plaat op de bodem aan te brengen en de kieren (tussen plaat en leidingen bijv.) heel goed af te dichten. Isolatie om H2O-leidingen maken. Dan ventilatie tussen de meterkast en de woning (gang?) mogelijk maken (volgens mij is dat zelfs gewenst als er een gasmeter in de kast is)
  2. De meterkastruimte via de kruipruimte ventileren. Edoch, op deze wijze is er een onsnappingsmogelijkheid voor Radongas uit de kruipruimte naar de woning. Da's zeer ongewenst. (ik denk dat er daarom nu ook geen verbinding tussen kruipruimte en meterkast is)
Optie 1 lijkt me uit oogpunt van isolatie en hygiene het gunstigst.
 

Chathanky

  • #23
Dit is dus een soort gesloten bak waar de leidingen zijn doorgevoert.

Als er vocht van uit de bodem optrekt of zelfs water instaat kan dit voor problemen zorgen, ook als leidingdoorvoeren niet goed afgedicht zijn kun je problemen krijgen.

Afvullen van de bak met schelpen (kunststof of zeeschelpen) is dan wel een oplossing. Vaak zie je dat dit wordt afgewerkt met een cementvloertje.

De truuk is dat het verdampte water niet kan condenseren op de vloer.

Misschien geeft een foto wat meer duidelijkheid van je probleem.
 

Fiesiekus

  • #24
Ja, het is waarschijnlijk een soort standaard bak waarin in- en doorvoeropeningen voor leidingen en kabels al zijn uitgespaard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu