Er komt geen water uit de close-in boiler

Miesje1973

  • #1
Hallo,

Gisteren heb ik een close-in boiler van Daalderop geplaatst in mijn bijkeuken. Na alles te hebben aangesloten (ook lagedrukkraan) komt er geen water uit de warmwaterkraan, slechts alleen wat lucht. Ook heb ik het idee dat de boiler niet gevuld wordt.

Wie kan mij helpen?
 

Fiesiekus

  • #2
De inlaatcombinatie heeft een stopkraantje. Check even of die open staat. Eerst even de stekker uit de WCD halen.
 

Miesje1973

  • #3
Die had ik al bekeken en staat open. Maar bedankt voor je tip.
 

Fiesiekus

  • #4
Koud water = wel oke?
Het is dus een lage druk boiler i.c.m. een lage drukkraan. Daar hoort überhaupt geen inlaatcombinatie bij. Er lopen drie leidingen naar de kraan toe/af; zijn die wel goed aangesloten?
 

Miesje1973

  • #5



Dit ding noem ik een lagedrukkraan, maar ik weet niet of dat wel zo heet officieel. Dit is aangesloten op de koudwater toevoer. Als ik aan de grote kraan draai dan stort hij over. Verder zit er een kleinere kraan aan, en die heb ik open staan.

Als ik de mengkraan dicht heb, dan wordt er wel een druk opgebouwd. Na die een paar minuten dicht te hebben gehad komt er lucht uit, en een paar druppels water. Maar ik heb niet het idee dat de boiler zich vult. Verder is alles volgens mij goed aangesloten. Voor de zekerheid kijk ik vanavond nog even.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat is de inlaatcombinatie.
Zitten warm en koud wel goed aangesloten?
Gebruik je een normale kraan?
 

Miesje1973

  • #7
Hey,

Bedankt, de inlaatcombinatie was inderdaad niet goed aangesloten. Ik heb de boiler 2de hands gekocht en de inlaatcombinatie was d.m.v. flexibele leiding al aangesloten op de boiler. Ik was er klakkeloos van uit gegaan dat het goed was aangesloten. Dat was helaas niet het geval.


Allemaal bedankt voor het meedenken en de hulp die ik gekregen heb!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu