Enkelsteens muur isoleren van de hal

Jeroen999

  • #1
Goedenmiddag ik heb een vraag.

wij wonen in een jaren 30 woning, vrijstaand. de wind komt meestal vanuit het z/o, pal op onze voorgevel. de hal achter de voordeur is in de winter altijd erg koud, en de kou trekt ook altijd naar boven. ruimte om de hal en de trap van elkaar te scheidden is er niet. we hebben daar wel een radiator maar dat heeft geen enkele zin.

onze zijmuur is enkel steens, en dus erg koud. ook zitten er her en der kleine vocht/schimmelplekken. de hal heb ik 3,5 jaar geleden geverft (2lagen) en het komt er nu pas door. (erg vochtig is het dus niet)

ik weet dat bij isoleren het mooiste is dat het zo dik mogelijk is. die ruimte heb ik helaas niet omdat de voordeur naar binnen toe open draait, en mn trap op de muur aansluit. ik kan max 5a6 cm van de muur af gaan. (vanaf buiten af is ook geen optie)

wat zou voor mij de beste oplossing zijn? het gaat mij niet zozeer om kosten/energie te besparen maar meer om de gevoelstemperatuur daar in de winter omhoog te krijgen. we hebben namelijk net een babytje.

ik hoor graag jullie mening,

jeroen, groningen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Google eens op dun isolatiemateriaal space. Geen idee of het wat is en hoe het werkt.
Als je muur een behoorlijke oppervlakte heeft zal je er wel op voorruit gaan maar een deur tochtvrij maken levert meer op. :wink:
 

Jeroen999

  • #3
Dank je voor je reactie. de deur was redelijk tochtvrij (nieuw/kunststof) en heb er een goede, dikke gordijn voor gehangen. dat heeft zeker geholpen. alleen de muur zelf is het "probleem". zal het googlen.
 

Pirke

  • #4
JE "enkelsteense muur is dus de muur die de gang van het trapgat scheidt?
Die muur isoleren heeft geen zin als er een gat inzit om de trap door te laten en het erom gaat de koude naar boven tegen te houden. Maar misschien begrijot ik het niet helemaal.
Kun je niet even een plattegrondje tekenen in Paint van de situatie?
Dan krijg je ook betere adviezen.

De verwarming aanzetten in een koud vertrek lijkt voor veel mensen onzin en verspilling, zeker als je niets/weinig met dat vertrek doet.
Toch is het wel degelijk zinvol om daar juist de verwarming te laten brullen. vooral i.s.h. met jou problematiek.
Maar maak effe een tekening en geen 1) de soorten muren aan 2) type deuren en 3) type vloeren en 4) plek van radiator en diens wattage. Of een paar fotos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu