Elektrische storing Nordland WVL2015EL

Georg

  • #1
Op het moment heb ik een probleem met mijn wasmachine merk Nordland type 2015EL. Hij is ca 7 jaar oud en weinig gebruikt.

Regelmatig vallen alle displays tegelijk uit en wordt het wasprogramma niet afgemaakt. Als ik dan een beuk op de machine geef, gaat het soms wel weer aan, maar dan is het programma al verstoord.

Een vriend van mij heeft de printplaat eruit gehaald. Hij heeft de slechte solderingen van de printplaat hersteld en de contacten van de aansluitkabels schoongemaakt. Het was toen al een stuk stabieler, maar nog niet opgelost.

Het lijkt er dus op dat de problemen op de printplaat zitten. Hierop zit ook een aantal (mechanische) relais. Kan dit misschien de oorzaak zijn van de storing? Moet de gehele printplaat in dat geval worden vervangen? Is dit onderdeel ergens te koop?

Ik kan het me op dit moment niet veroorloven om een monteur te laten komen en/of een nieuwe machine te kopen, vandaar dat ik me richt tot dit forum. Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

Bij voorbaat hartelijk dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een relais kan altijd uitval vertonen door inbranden van de contacten.

Onderdelen.
 

Georg

  • #3
Dank voor uw reactie.
Ik ben inmiddels al wat wijzer geworden. Nordland is failliet, maar ik kan nog wel aan een nieuwe printplaat komen via de fa Beekman in Apeldoorn. Deze kost € 74.
Ik ben er nog niet uit of dit wel de oorzaak is én of het de investering waard is.
Misschien toch maar een nieuwe machine?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Daar kan ik niet over oordelen, vraag de betreffende firma eens wat zij er van denken, zij weten beter dan ik hoe vaak dit euvel voorkomt.
 

Mark1980

  • #5
Hoi,
Nordland heeft vaker dit probleem heb van een nicht van mij de print 4 keer in 1,5 jaar opnieuw kontacten moeten solderen en dan branden ze weer weg of op een ander plek die is ook ong. 7 jaar dat is een wvl 2012 dat is de 1200 toeren die van jullie is een 1500 toeren maar voor de rest het zelfde.

Gr Mark.
 

Georg

  • #6
Ik heb inmiddels de printplaat vervangen en de machine doet het weer. De aansluitstekkers pasten niet helemaal, die heb ik een beetje bij moeten snijden. Uiteindelijk kostte het € 79.
Onderwerp dus gesloten. Bedankt voor jullie reacties.
 

Mark1980

  • #7
Oke helemaal goed hoop dat je er nog jaren mee door kan.
Gr Mark.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu