Elektrische boiler of leiding van CV trekken

Ronald1978

  • #1
Hallo,

Graag advies betreffende deze situatie: wens is een ruim bad te plaatsen in ons washok/bijkeuken. We hebben beneden geen warmwater leidingen (in keuken quooker). Water zal behoorlijke afstand van cv ketel (zolder, CW4) moeten afleggen als ik een warmwater leiding wil gebruiken. Dus ik dacht aan een elektrische boiler van 120 liter (koud water wel nabij ondergronds aanwezig).

Ik denk dat het bad ca 5x per week gebruikt zal worden.

Standby verbruik van een elektrische boiler (label B) zal denk ik rond de 15 euro per maand zijn.

Wat zouden jullie doen? Boiler of toch via CV ketel?

Is een bad ook (veel) sneller vol met een boiler?? Dat zou een toegevoegde waarde kunnen zijn.
 

DaKo

  • #2
Kenmerk van een boiler is natuurlijk dat er een buffer van warm water aangehouden wordt. Dus ja, ik denk dat je bad sneller vol is. In dat geval is de leidingcapaciteit de beperkende factor. De cv verwarmt terwijl er vraag is, dus is het vermogen van de cv de beperkende factor.
Ik denk dat elektrisch tot meer kosten leidt, maar met de huidige gekte qua energieprijzen durf ik dat rekensommetje niet te maken. Nadeel van boileroptie is ook dat na een bad, er dus geruime tijd geen warm water beschikbaar is. Dat is immers (grotendeels) op.
 

Ronald1978

  • #3
Dat is inderdaad waar, je kunt niet het bad 2x achter elkaar vullen.

Als ik een warmwaterleiding aanleg, kan ik wel door een soort van koof heen grotendeels, maar de leiding kan ik dan nauwelijks vastzetten aan de muur. Is dat een probleem als ik zo'n flexibele leiding gebruik??
 

DaKo

  • #4
IK heb geen ervaring met flexibele waterleidingen (dus ik zou zelf altijd voor koper gaan). Maar er zijn genoeg loodgieters die hier mee kijken, dus daar komt vast een goed antwoord op :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu