Elektrische boiler lauw warm

Chubby_the_bink

  • #1
Atlantic Explorer 200liter warmtepompboiler

3jr geleden gekocht.
200liter lekker warm water, wanneer je alles aan 1 stuk gebruikt.
Wanneer de kids om 18:00 douchen (80/100liter) en wij rond 22:30, hebben we lauw/koud water. Dat kan toch niet het idee achter een elektrische boiler zijn.

Iemand Tips, tricks en/of meer info nodig?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
De opwarmtijd van deze boiler op de warmtepompfunctie is bijna 8 uur. Als de temperatuur van de buitenlucht daalt, dan neemt de capaciteit nog verder af en zal de boiler ook niet veel warmer worden dan een graad of 50. Het apparaat is per definitie traag en niet te vergelijken met een gasgestookte oplossing.

Om meer capaciteit te krijgen moet je het elektrische element bijschakelen. Verder zou je nog kunnen controleren of de aan- en afvoer van ventilatielucht voldoende vrij zijn en niet teveel weerstand geven. Tenslotte kun je ook nog nagaan of de verdamper niet gereinigd moet worden. Dat moet elke twee jaar volgens voorschrift.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heb je een type nummer of versie erbij?
Staat ie altijd aan, of bijvoorbeeld alleen bij daglicht om zoveel mogelijk op zonne-energie te draaien?

De totale opwarmtijd van helemaal koud naar 55 graden is bijna 8 uur. (als ik de goeie bekijk) Ongeveer de helft zou die van 18:00 tot 22:00 moeten kunnen halen. (zal inderdaad langer zijn als het koud is buiten)

Het extra elektrische element warm alleen het bovenste deel op, ongeveer de helft van de 200 liter, maar dat zou dan zeker warm moeten zijn na 4 uur. Ik gok dat er een instelling veranderd mag worden.
 

Kaajee

  • #4
Is dit altijd (al die 3 jaar) hetzelfde geweest of is dit pas recent opgetreden?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu