Electrische vloerverwarming - klein stukje - hoogte probleem

Kasperjan

  • #1
Beste mensen,
We gaan zo de keuken verbouwen, en op de plaats waar nu kastjes staan, komen straks alleen maar vloertegels. Het worden de zelfde tegels welke er nu ook al liggen in de keuken, het moet dus strak worden door gelegd. Nu wil het dat op de plek waar de kastjes stonden (nu nog staan ) er geen vloerverwarming ligt (de lussen houden voor de bestaande onderkasten op) en onder de plek van de kastjes zit de kelder met de ingang van de garage. Je raad het al, de vloer is op dat stuk natuurlijk koud. Nu dacht ik om een plint verwarming in de nieuwe keuken te plaatsen zodat de vloer ter plekke wat minder koud aan voelt, (ook gedaan in mijn oude huis), maar ik dacht later dat een stukje electrische vloerverwarming eigenlijk veel beter is (dus waar de normale vloerverwarming ophoud, zou dan de electrische vloerverwarming beginnen. Ik denk dat we het over een stukje van 2m2 hebben.
Wat ik me niet kan bedenken: dat matje is natuurlijk maar een paar mm dik,en zou in de tegellijm laag moeten zitten, maar kan ik de tegels dan nog wel strak doorleggen aansluitend op de bestaande tegels , of komen de nieuwe tegels dan toch een beetje hoger te liggen ook al komen de matjes in de lijm te liggen?

Nu lijkt het misschien onzin om zon klein stukje te verwarmen, maar het is precies waar de spoelbak komt te zitten dus ik denk dat je daar toch regelmatig staat, en dan zijn een paar koude pootjes niet lekker, zeker niet als een meter verderop de vloer wel warm is.
 

Kluszot

  • #2
Reken ongeveer 6 mm hoogte voor de el vloerverwarming.
Maar bedenk ook de extra stoom kosten per jaar voor de el vloerverwarming.
Daar kun je 100 paar sloffen voor kopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu