Electrische vloerverwarming op gewone (water) vloerverwarming

arno1966

 • #1
De badkamer gaat gerenoveerd worden. Op dit moment ligt er gewone vloerverwarming via de CV. Er komt een gelijmde pvc vloer. Kunen we, voor het voor of najaar, als de vloerverwarming nog niet aanstaat, wel een elektrische vloerverwarming leggen om het toch aangenaam warm te hebben? Of komt dan (door een of andere isolatielaag) de warmte van de gewone vloerverwarming niet meer door?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klussss

  • #2
  Zou niet weten waarom je geen elektrische vloerverwarming zou kunnen nemen.
  De vraag is wil je deze op de bestaande tegels plakken of de tegels eruit halen lijmresten verwijderen zodat je een vlakke opervlakte krijgt, elektrische vloerverwarming erop plakken vloer egaliseren dan pvc vloer erover klaar.
  Bij de elektrische vloerverwarming zit een voeler die schakelt, aan of uit heb je in de winter de normale vloerverwarming weer in gebruik zal de elektrische vloerverwarming niet aanspringen.
  Je hebt wel de keus welke van die 2 je wilt gebruiken is gas straks veel duurder dan stroom zet je de normale vloerverwarming uit dan gebruik je alleen de elektrische.
  Trouwens dit systeem is dan wel een luxe dit zie je niet bij iedereen.
   
  • Like
  Waarderingen: arno1966

  arno1966

  • #3
  Bestaande tegels worden geëgaliseerd op hele benedenverdieping. Daarop dan in de badkamer vloerverwarming en daarop pvc.
   

  Impie

  • #4
  Het probleem is alleen dat elektrische vloerverwarming enorm inefficiënt is (COP 1). Zolang er nog gascentrales staan om elektriciteit op te wekken zullen de elektra- en gasprijzen bovendien nog in zekere mate aan elkaar gekoppeld zijn.

  Het is dan beter om een snellere manier van verwarming te kiezen, bijvoorbeeld een radiator.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #5
  En ik vraag me ook af of er nog enige isolatie zit onder de elektrische vloerverwarming.
  Dat zou in dit geval niet mogen.
   

  Klussss

  • #6
  Zou eerst de elektrische vloerverwarming op de tegels plakken voor je de hele vloer egaliseert.
  Heb je alles op gelijke hoogte
  Kan zijn dat je in de badkamer nog een beetje moet hakken voor de voeler die in een buis komt te zitten mocht het nodig zijn om deze eruit te halen om te vernieuwen.
  Is gewoon een stuk Electra buis
  Maar dat staat wel in de beschrijving.
  Zelf zou ik dan de elektra buis aan het einde dicht maken zodat er niets in kan lopen tijdens het egaliseren ander krijg je de voeler er nog niet uit of erin.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu