Electrische vloerverwarming op gewone (water) vloerverwarming

arno1966

  • #1
De badkamer gaat gerenoveerd worden. Op dit moment ligt er gewone vloerverwarming via de CV. Er komt een gelijmde pvc vloer. Kunen we, voor het voor of najaar, als de vloerverwarming nog niet aanstaat, wel een elektrische vloerverwarming leggen om het toch aangenaam warm te hebben? Of komt dan (door een of andere isolatielaag) de warmte van de gewone vloerverwarming niet meer door?
 

Klussss

  • #2
Zou niet weten waarom je geen elektrische vloerverwarming zou kunnen nemen.
De vraag is wil je deze op de bestaande tegels plakken of de tegels eruit halen lijmresten verwijderen zodat je een vlakke opervlakte krijgt, elektrische vloerverwarming erop plakken vloer egaliseren dan pvc vloer erover klaar.
Bij de elektrische vloerverwarming zit een voeler die schakelt, aan of uit heb je in de winter de normale vloerverwarming weer in gebruik zal de elektrische vloerverwarming niet aanspringen.
Je hebt wel de keus welke van die 2 je wilt gebruiken is gas straks veel duurder dan stroom zet je de normale vloerverwarming uit dan gebruik je alleen de elektrische.
Trouwens dit systeem is dan wel een luxe dit zie je niet bij iedereen.
 
  • Like
Waarderingen: arno1966

arno1966

  • #3
Bestaande tegels worden geëgaliseerd op hele benedenverdieping. Daarop dan in de badkamer vloerverwarming en daarop pvc.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het probleem is alleen dat elektrische vloerverwarming enorm inefficiënt is (COP 1). Zolang er nog gascentrales staan om elektriciteit op te wekken zullen de elektra- en gasprijzen bovendien nog in zekere mate aan elkaar gekoppeld zijn.

Het is dan beter om een snellere manier van verwarming te kiezen, bijvoorbeeld een radiator.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
En ik vraag me ook af of er nog enige isolatie zit onder de elektrische vloerverwarming.
Dat zou in dit geval niet mogen.
 

Klussss

  • #6
Zou eerst de elektrische vloerverwarming op de tegels plakken voor je de hele vloer egaliseert.
Heb je alles op gelijke hoogte
Kan zijn dat je in de badkamer nog een beetje moet hakken voor de voeler die in een buis komt te zitten mocht het nodig zijn om deze eruit te halen om te vernieuwen.
Is gewoon een stuk Electra buis
Maar dat staat wel in de beschrijving.
Zelf zou ik dan de elektra buis aan het einde dicht maken zodat er niets in kan lopen tijdens het egaliseren ander krijg je de voeler er nog niet uit of erin.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu