Electrische boiler in serie met Gas CV?

Hcroij

  • #1
Afijn ik zal wel iets uitzonderlijks willen maar..
Even vooraf. Het gaat om de warmwater voorziening, niet om verwarming.
We hebben vrij weinig ruimte in de buurt van onze cv ketel, een boilertje van max 50l zou wellicht nog passen.
We hebben zonnepanelen en een redelijk overschot aan elektra, zonodig hebben we nog ruimte voor extra panelen.

Mijn idee..
De Elektrische boiler in serie met de cv ketel in de volgorde, eerst de boiler, daarna cv zodat de cv hoogstens het water enigzins moet bijverwarmen. Mochten we op het einde van de salderingsregeling zitten dan kan ik zonodig de boiler uit zetten.

2e
De boiler achter de cv: zodat de boiler reeds WW toegeleverd krijgt en de boiler slechts hoeft bij te verwarmen etc...

Eisen.. eigenlijk slechts 1 we hebben een comfortabele stortdouche en die willen we eigenlijk voor geen goud missen, dus er moet eigenlijk altijd voldoende WW aanwezig zijn.
Dus meer als de capacitiet vd boiler.

Is dit uberhaupt mogelijk of jaag ik op windmolens?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Normaal is dit een opstelling zoals gebruikt word bij zonneboilers met een ketel als naverwarmer.

Als het salderen eraf gaat zal je toch een regelaar moeten toepassen om de vraag en aanbod te matchen.
Overdag het overschot de boiler in, 's nachts de boiler uit.
 

Knehet

  • #3
Met andere woorden het is mogelijk en zeker nuttig als je stroom over hebt, Kun je de boiler warm water uitgang zo aansluiten op de koud water ingang van de cv?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoeveel stroom heb je over?
Heb je bijvoorbeeld al een keukenboiler?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Wil je een CV ketel NA een boiler zetten, dan heb je een ketel met een NZ-label nodig. Deze ketels zijn door de fabrikant geschikt bevonden om tapwater dat al deels opgewarmd is na te verwarmen.

Een CV ketel VOOR een elektrische boiler kan ook. Dit hadden we in ons vorige huis (buitenland) waar gas en elektriciteit niet continu aanwezig waren. Zolang er ofwel elektriciteit, ofwel gas was, hadden we beschikking over warm water. Let wel dat sommige boilers niet geschikt zijn voor zo'n hotfill aansluiting. Kijk voordat je een boiler koopt daarom eerst even in de handleiding of het wel of niet kan.
 

Knehet

  • #6
Bedoeling is inderdaad een boiler VOOR de cv ketel en de capaciteit is 50 liter, we zijn maar met 2 personen thuis dus dat is ruim voldoende voor douchen en als we in bad gaan kan de cv meehelpen. CV ketel is een vrij nieuwe Remeha Tzerra M 39c Plus Ik zie voor de Tzerra een NZ setje maar daar zit volgens mij alleen een mengkraan in, ik zou het graag zo met een inlaatcombinatie plaatsen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Let wel dat het salderen langzaam gaat stoppen.
Je wilt dan dat de boiler alleen elektriciteit gebruikt als de panelen een overschot geven. Dat kan vast ook achteraf aangepast worden, maar misschien zijn ze er al die er rekening mee houden.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #8
Een interessant idee waar ik zelf ook al eens mee heb lopen spelen. Het bekende solar merk uit Israël heeft er mooie kant en klare regelingen voor.
Echter om je investering redabel te maken zou ik wel proberen de inhoud van de boiler te maximaliseren. Immers 50 liter is aan krappe kant voor een paar stortdouche beurten en je kunt er relatief weinig energie in opslaan. Bovendien, zoals met alle energie opslagsystemen, heb je er in ons klimaat alleen in de zomer iets aan. In de winter heb je er weinig profijt van. Wel iets om over na je denken...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu