Van cv gas naar cv electrisch via boiler

rien j

  • #1
Beste
De situatie bij ons is als volgt, er is voor 8500 w piek zonne panelen op t dak, ons verbruik is ongeveer de helft De rest van de stroom neemt mijn leverancier terug voor 11 ct per KWH
Daarom wil ik zoveel mogelijk gebruikmaken van elektriciteit Zo is de warmwater voorziening overgenomen door een doorstroomboiler. Nu vraag ik me af kan ik een doodgewone 100 liter (of ander volume ) boiler plaatsen in het circuit van mijn cv installatie zodat die boiler opgewarmd is en de warmtevraag in huis kan invullen voor n gedeelte. Ook in de winterdag heb ik genoeg kwh om de boiler te laten verwarmen ( de salderings regeling bestaat ook nog steeds ) Niet met doel om gas verbruik naar 0 te krijgen maar een sterk verlaagd gasgebruik is wel wenselijk ! wie heeft hier ideen over of nog beter ervaring in. Ik ga niet voor een hybridepomp die is te duur en verbruikt te veel lijkt me eerder een marketing idee !
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Elektrisch verwarmen is geen duurzame methode, je kan je hele warmwater voorziening CV en sanitair beter dmv een warmtepomp kunnen doen.

Een warmtepomp verbruikt 5x minder dan een elektrisch verwarmt systeem.

Als je naar teveel verbruik kijkt moet je vooral geen elektrisch doorstroom toestellen gaan gebruiken, deze gebruiken 5x meer dan een warmtepomp voor dezelfde opbrengst!
En nee dat is echt geen marketing.
 

Bernhard

  • #3
Waarom denk je dat een hybridepomp meer verbruikt? En wat zou het verbruik zijn.
De cap.in Kw van een hybride warmtepomp is niet het verbruik.
Vb.Een Wp met een verbruik van 0,6kw levert aan warmte ca 3Kw/h.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Heel eerlijk: Ik ben wel een beetje klaar met al die mensen die denken "het ei van Columbus" uit te kunnen vinden. Zonder enige kennis van bouwfysica of natuurwetten.

Daarom is het maar goed ook dat er instanties zijn als het BCRG, waarbij apparaten langs de meetlat gaan. En keer op keer blijkt hierbij dat verwarmen met een electrisch element NIET energiezuinig is. En dat warmteopwekking dmv een warmtepomp (ongeacht de bron) wel de test kan doorstaan.

Maar als mensen op voorhand al de stelling innemen:
rien j schreef:
een hybridepomp die is te duur en verbruikt te veel lijkt me eerder een marketing idee
is het praten tegen de bierkaai.
 

rien j

  • #5
bedankt voor de reacties en meneer Walker wees gerust. Ik heb iets gevraagd en m’n mening gegeven over warmte pomp. Ik sta open voor alle opmerkingen. En als n hybride beter is dan zal ik dat niet wegschuiven
 
  • Like
Waarderingen: The headhunter

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Ik zou eerst eens gaan rekenen hoeveel kW je nodig hebt om te verwarmen.
Als dan bij een perfecte berekening de uitkomst aangeeft wat je nodig hebt weet je ook wat je kan doen.

Vergeet niet dat 1 M3 gas gemiddeld 8,5 kW levert en dat een gemiddelde ketel tijdens het opwarmen ca. 2 kW gebruikt is het dan zinvol om veel geld uit te geven aan een elektrische boiler die nauwelijks warmte levert met 4 kw die overblijft ??

Vr Gr
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #7
Nog even een tip, de goedkoopste warmtepomp die er te verkrijgen is is een airco. Deze kunnen tegenwoordig bijna allemaal ook verwarmen.

Zonder teveel in te gaan op de werking, een airco verplaatst warmte van buiten naar binnen. Dan kun je je ook wel voorstellen dat een airco bij warme dagen het meest efficiënt is. Er is immers makkelijk veel warmte uit de lucht te halen.

Laat er nou over het algemeen in de warmere maanden ook meer zon schijnen, en dus ook meer opbrengst van je panelen zijn.

Mijn advies als je van je stroomoverschot af wil, koop een airco, en gebruik deze naast je cv systeem om je huis te verwarmen. Bijvoorbeeld in je woonkamer waar je veel warmtevraag hebt. En gebruik deze dus vooral in het voor of naseizoen.

Laat je cv systeem lekker op gas, maar gebruik hem dus iets minder :wink:
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu