Eindstand rolluik (met muurschakelaar) boven iets hoger afstellen

Aristonos

  • #1
Hoogste stand rolluik iets verhogen. Ik heb aan de voorkant rolluiken en die gaan er bijna helemaal in op de hoogste stand. Maakt daar niks uit, zit voor een naar binnendraaiende voordeur, en raam wat naar binnen gaat. maar aan de achterkant heb ik een groot rolluik die op de hoogste stand , 1 centimeter boven de deur hangt. Ik vind die marge klein en wil het iets meer omhoog. Die bij de voordeur had ook die stand, en is door de monteur met de afstandsbediening iets hoger ingeregeld. Maar de achterkant is met een vaste muurchakelaar, en dat was lastig zei ie.Dat wat met een afstandsbediening kon, dt was niet te doen met een muurschakelaar. Hij kwam daar ook niet speciaal voor , maar was er toch voor een zonnescherm. Dus vandaar is er niets aan gedaan. Mijn vraag is, kan dat iets omhoog geregeld worden ? Ik doe er foto,s bij. Nog iets, kan ik op die muurschakelaar ook iets toevoegen, zodat die ook met afstandsbediening te bedienen is ? Ik zag iets over een zenderkastje toevoegen. En moet er dan ook weer een afstandsbediening bij ? Is dat zelf te doen ?

Rolluik (1).jpg Rolluik (2).jpg Rolluik.jpg
 
Laatst bewerkt:

Timmiteh

  • #2
Beste,

Om te beoordelen of je dit zelf kan zul je de kap van het rolluik los moeten halen. 4 zelftappers, 2 voorzijde, 2 onderzijde.
Daarna een foto maken van de motor. Dan kan ik je verder helpen.

wbt je 2e vraag, ja, dat is mogelijk maar ook dan moet ik eerst je motor zien.
 

Aristonos

  • #3
Misschien kun je hier iets uit opmaken voor ik het los maak ? Gaat om de onderste, de andere heeft al AB. Daar heb ik zelfs van die Key & Go bij. Dus van buiten afsluiten als je weg gaat, Had ik bij die andere eigenlijk ook meteen moeten bestellen. Maar ik zag setjes op internet, en die sluit je dan volgens gebruiksaanwijzing aan, en dan kun je zelfs je muurschakelkaar nog behouden. Ik heb daar wel interesse in.
Screen Shot 08-19-23 at 03.08 PM.JPG
 

Timmiteh

  • #4
Ah. Een Somfy Ilmo motor. Een goede motor uit het hogere segment.
Deze motor heeft een weerstandschakeling. Dit betekend dat je de motor NIET zomaar in een andere eindpositie kan afstellen. De motor stopt op weerstand. Dus als die helemaal beneden is gezakt op z’n pantser of wanneer de motor helemaal naar boven getrokken is. Het onderste lamel stopt dan tegen een nok aan in de geleider.

Wat je kan bekijken is:

- heeft de geleider een nok die je in hoogte kan verschuiven;
- heeft de lamel een blokje wat je in hoogte kan verschuiven

Als alles vast zit/niet verschoven kan worden dan kan je dit rolluik niet anders meer afstellen. De monteur ter plekke had gelijk, dat is niet zomaar te doen.
Key&Go is mogelijk, aansluitschemas staan vaak bij product.
 

Aristonos

  • #5
Fijn dat je mij gerust kunt stellen. Ik ben bang dat bijvoorbeeld het geheel niet meer hoger komt en ik door die ene centimeter marge dus mijn deur naar buiten niet meer open krijg. Aan de voorkant heb ik ook twee rolluiken. Die ene met AB. die zie je ook op de factuur bovenaan, die was met de AB zo, en lamel hoger af te stellen. Daarnaast hangt ook een door muurschakelaar bediende, en die komt ook echt tot de laatste lamel naar binnen. Dis mijn vrees is eigenlijk dat ie op den duur op de deur gaat hangen of iets. Misschien kan dit niet, maar het zit zo dicht op elkaar.Dus ik ben er bang voor. Omdat die ene met een paar klikken op de AB zo een stukje hoger af te stellen was.Maar als jij zegt, dat deze stand gegarandeerd nooit meer naar onder schuift, dan is het goed.

Dit staat geheel los van mijn wens om die gadget toe te voegen, die je toevoegt aan je muurschakelaar, en dat je dan zowel op afstand kan bedienen als met de muurschakelaar. Of bedoel jij iets anders met Key en GO
 

Aristonos

  • #6
Net even gekeken. Geen nokjes of wat. Ik kan het laatste stukje wel met de hand iets hoger duwen.Ik kan de lamellen zelfs naast de rails duwen. Dan blijft dat iets hoger staan. Tot ik het weer laat zakken op elektra, en weer ophijs. Dan komt ie weer in die eindstand. Denk dus dat ze de kast wel iets hoger hadden mogen ophangen. Gezien het niet af te stellen is. Maar het bedrijf stuurt in ieder geval een monteur langs. Want het hangt pas acht maanden en heb dus nog volledige garantie. Misschien maak ik me wel druk om niks. Maar ik zou wel heel graag die extra bediening willen op afstand. Zodat ik ook kan bedienen als ik buiten sta.
 

Timmiteh

  • #7
In theorie stopt deze motor pas met draaien wanneer de onderste lamel is vast gelopen op de geleidernok bovenaan de geleider/kast.

Theoretisch gezien zou het rolluik dus ten alle tijden boven je deur moeten stoppen. Met een motor met afstandsbediening kan om wat voor reden dan ook altijd je motor per ongeluk stoppen of naar beneden komen.

Zoals ik al zei, bedrijf heeft er goed aan gedaan een Ilmo motor te verkopen. Is enigzins duurder dan standaard motoren maar wel de veiligste optie boven een openslaande deur. Persoonlijk zou ik me er niet zo druk over maken, maar ik heb makkelijk praten als zonweringmonteur.
Laat het bedrijf er even naar kijken, komt vast goed. Succes
 

Aristonos

  • #8
Er komt half september toch nog eens een monteur van het bedrijf kijken. Ondertussen heb ik het zelf met afstandsbediening gemaakt.Ik vroeg het bedrijf, maar die hadden er niks voor. Dus zelf besteld. Een RTS ontvanger in lasdoos naast de muurschakelaar en een losse RTS handzender. Dus naast de muurschakelaar is deze nu ook afstandsbediend. Achteraf had ik liever een IO ontvanger gehad met IO handzender. Is wat duurder en die zag ik later pas voorbij komen, maat toen hing de RTS er al naast.. Waarom liever IO ? Nou omdat ik aan de andere gevel, de voorkant ook een afstandsbediend rolluik heb, en knikarmscherm, en die kan ik ook bedienen met de IO KeyGo.(die hebben vier knopjes) Dus had ik deze nu ook mooi kunnen toevoegen aan een kanaal op de KeyGo. Als ik nu KeyGo wil, op de nieuwe ontvanger, moet ik een aparte RTS KeyGo kopen. Maar ja. het is nu eenmaal zo gedaan. Ik vraag me nu wel af, of het rolluik nu met deze afstandsbediening ook af te stellen is met de handzender zoals bij het andere rolluik met afstandsbediening direct aan de motor.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-08-23 om 10.00.34.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu