Eikenhouten vloer lokaal bijwerken

Tooltime

  • #1
Tijdens het schilderen is er wat vloerlak terecht gekomen op mijn eikenhouten geoliede vloer. De vlekken verwijderd met wasbezine en een heel klein beetje tinner. Hiermee niet alleen de vlekken, maar ook de olie verwijderd. Opnieuw in de olie werkt niet. Zal moeten schuren. Heb advies gekregen om de betreffende gehele planken opnieuw schuren en te oliën om kleurverschillen zoveel mogelijk te voorkomen.

Vraag: kunnen jullie voorgaande bevestigen. Zo ja, hoeveel hout moet ik eraf schuren en hoe zorg ik dat dit egaal gebeurt? Dat er dus niet teveel hout afgaat op bepaalde plekken? Verder nog tips voor het opnieuw in de olie zetten zodat het kleurverschil minimaal is?

Veel dank alvast!
 

Vegterb

  • #2
Ik heb net zelf, al dan niet voor de 1e keer, mijn vloer in de olie gezet. Nadat ik me van te voeren goed heb laten informeren en in heb gelezen over olien is een van de voorelen van olie de kleurvastheid. Dat betekend voor jou dat als je de hele plank schuurt, wat inderdaad het beste is, dat na het olien je in principe geen kleurverschil hebt.

De plank moet kaal. Dat wil zeggen zodat er geen olie zichtbaar is zodat de nieuwe er goed in kan trekken. Perfect vlak zal moeilijk gaan dat kan alleen als je of de plank eruit haalt of een parketschuurmachine gebruikt, maar dat lijkt me lastig in deze situatie.

Een handschuurmachine en op het hoog glad maken denk ik zo. Hoeveel eraf moet je dan zelf inschatten hoeveel mm olie in de plank trek weet ik helaas niet. Dat is zo even mijn advies, misschien dat de experts je verder kunnen helpen :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu