Eiken keuken verplaatsen kan dat of krakkemikkig

Corina123

  • #1
Ik wil graag voor in mijn nieuwe huis twee oude eiken keukens opkopen.De frontjes laten spuiten in de gewenste kleur.Nu kreeg ik te horen(van een vakman???)dat ik zo oude keukens echt niet meer stabiel zou krijgen,dat ze na verplaatsen altijd krakkemikkig blijven.Is dat echt waar???Eiken is toch zeker stabiel genoeg om een tweede ronde in te gaan???
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
De frontjes lijken vaak op eiken.
Meestal is het spaanplaat met een soort fineer of folie laag er over.
De kastjes zijn bijna altijd van wit gelamineerd spaanplaat.
Tenzij het allemaal echt antiek spul is.
Controleer dat eerst maar. Kijk ook gelijk of de scharnieren en greepjes allemaal nog fatsoenlijk vast zitten, en of de folie of fineer (eigenlijk heet het hpl) nog onbeschadigd is.

Desondanks is het wel mogelijk om e.e.a. goed te verplaatsen mits het met beleid uit elkaar gehaald en vervoert wordt.
 

Keukenman

  • #3
Beetje afhankelijk van hoe oud de keukens zijn. Bij de oudere keukens zitten er geen stelpoten onder de keuken en is alles met wiggen gesteld en later aan de muur bevestigd. Ook de wandkasten hangen vaak op een lat, dus zonder stelmogelijkheden.

De scharnieren van oude keukens hebben doorgaans hun beste tijd gehad zo ook de lade-geleiders. Scharnieren zijn eenvoudig te vervangen, maar de ladegeleiders meestal niet. Bij kunststof ladebakken zijn er geen reserve-onderdelen te krijgen. Dan moet je nieuwe bakken aanschaffen mét passende geleiders.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu