Ventilatie in keuken - kanaal verlengen + plaatsing (plint)roosters?

Michael314

  • #1
In mijn nieuwe keuken zit de afzuigkap meer richting de woonkamer en deze is (vooralsnog) op recirculeren ingesteld. Het afzuigpunt van de mechanische ventilatie zit echter op een onhandige plek (helemaal in een hoek, boven hangende keukenkastjes), waardoor deze minder effectief is en ik tijdens uitgebreid/langdurig koken last begin te krijgen van condensatie op de ramen.

Het leek me dan ook zinnig om het ventilatiekanaal te verlengen (zie foto). Hierdoor zit het afzuigpunt boven de twee ingebouwde ovens en tegenover de afzuigkap. Dit lijkt al een aardig verschil te maken. Nu loop ik er echter tegenaan dat ik de bovenkant van de keuken dicht wil maken (met planken). Moet ik dan i.v.m. de twee inbouwovens een ventilatierooster aan de bovenkant plaatsen? Dit zou dan net op de plek moeten waar de ventilatiebuis nu uitkomt.. Of zou ik kunnen volstaan met een ventilatieplint? Bij de koelkast zit al een geventileerde plint.

Zie ik eventuele andere goede oplossingen over het hoofd of is dit de juiste manier?

PXL_20240315_083527397.jpg keuken1.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat verlengen is inderdaad wel slim. Je kan daar een ventiel op zetten (die zijn er ook mooier dan het voorbeeld hieronder). Vergeet niet bij het koken de ventilatiebox op de hoogste stand te zetten :idea:

1710834815878.png
 

Kaajee

  • #3
Ik lees de vraag anders, namelijk of de oven(s) nog een speciaal, extra rooster aan de bovenkant behoeven als hij een plank/plint aan de bovenzijde zet.

Ik denk dat dat niet zal hoeven, kijk anders ook nog even inde handleiding van de ovens. En anders kan je eigen idee van een ventilatie plint ook een goeie, extra zijn. Als dit er niet lelijk uit gaat zien
 

Michael314

  • #4
Dank voor jullie adviezen. Voor de zekerheid toch een extra rooster geplaatst bovenin en het ziet er wat mij betreft prima uit zo!

PXL_20240321_093332893.jpg
 

Kaajee

  • #5
Kan.
Persoonlijk vind ik het nogal lelijk staan Ik denk dat je ook nog wel een platter ventiel kunt vinden.
Ook zou ik hem in dezelfde kleur als de keuken verven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu