Egaliseren GIBO muur om te kunnen tegelen

Knis

  • #1
Hoi,
Misschien staat dit onderwerp wel ergens op dit forum beantwoord. Heb het alleen niet kunnen vinden dus verwijs me maar als het al ergens staat;

Ik ben mijn badkamer aan het verbouwen en heb van 2 wanden (groene giboblokken) de tegels verwijderd om zodoende nieuwe tegels te kunnen plaatsen. Tegelen over de tegels leek mij niet mooi omdat ik dan ruim boven de deurkozijnrand uit zou komen.

Nu zijn de wanden niet helemaal ongeschonden uit de sloopwerkzaamheden gekomen en zijn er nogal wat butsen ontstaan van zo'n 1 tot 5 mm diep. Dit moet natuurlijk weer geëgaliseerd worden voordat ik de nieuwe tegels (20x40) kan plaatsen.

Waarmee kan ik nu het beste de wand egaliseren? Als ik Goudband gebruik dan moet de laag minimaal 10mm dik worden om naderhand te kunnen tegelen (volgens de leverancier) Dan wordt de wand alsnog dikker dan de kozijnen met het tegelwerk. Ik dacht zelf aan Knauf LSP 650 maar weet niet waar ik dit kan halen. De bekende bouwmarkten hebben dit niet.
Of kan ik gewoon met roodband een dunne laag aanzetten om hier naderhand overheen te tegelen?

Graag tips!

Gr. Richard
 

Millew

  • #2
Als de gaten niet al te groot van oppervlak zijn, kan je die tijdens het tegelen ook voorafgaand dichtsmeren met tegellijm.
En anders een gatenvuller gebruiken die vochtbestendig is. Roodband is dat niet.
Spullen die je niet bij de gewone bouwmarkten vind, kan je wel kopen bij een bouwmaterialenhandel. Ook dan ben je afhankelijk van het leveringsprogramma, maar doorgaans hebben ze dan wel een vervangend product van een ander merk.
 

Knis

  • #3
Beste Millew,
Bedankt voor je vlotte reactie.
Maar ja, wat is in afmetingen niet al te groot. Zal vanavond proberen een foto te maken en te uploaden. Het is namelijk niet hier en daar een gat maar meer het noordzeestrand na een dag mooi weer in de zomer...

Mijn gevoel zegt dat de hele muur aansmeren een beter idee is maar dan mag het niet een dikke laag zijn. Ik zoek dus het juiste product hiervoor.
Volgens mij is de lsp650 speciaal voor natte ruimten en vanaf 3mm aan te brengen. Ik zal eens zoeken bij de betere bouwmarkt bij ons in de buurt.
 

Millew

  • #4
Met niet al te groot bedoel ik kleiner dan de afmetingen van 1 tegel. Van die gaatjes heb je geen last bij het plakken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
In de bouwmarkt is gipsplaatvuller voor in de badkamer te koop, die kan je ook gebruiken voor de gibomuur.
 

Knis

  • #6
Thnx! En dat is dan weer sterk genoeg om overheen te tegelen? Ik ga het vanavond onderzoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu