Ruwe muur toilet egaliseren

Harrie.H

  • #1
We zijn een oud toilet aan het renoveren maar gezien de kleine ruimte hebben we besloten om de tegels eruit te kappen ipv er overheen te tegelen.
Omdat het een jaren 70 toilet was en die nog met specie getegeld werd is er nogal wat uit gekomen. Alleen de muur is nu heel erg ruw.
Wat is de beste manier om deze nu goed te egaliseren.
Ik zat te denken aan waterpas stucprofielen en dan opvullen/egaliseren met een cementmortel maar ik lees ook wel een dat het met gips gebeurd als er toch nog overheen getegeld wordt. Wat is het beste aan te raden?

Tegelen gebeurd straks toch met een levelingsysteem dus de laatste oneffenheden zijn dan ook weg.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Stucen met gips op cementbasis
 

Harrie.H

  • #3
Dank voor je reactie. Op jouw advies dus een zak gehaald op gips en cement basis (mag de naam waarschijnlijk niet noemen).
Maar ik heb gemerkt dat het waterpas glad stucen van een muur met dergelijke oneffenheden niet mee valt.

Heeft iemand nog tips hoe je dit kan aanpakken?
Ik heb het dan echt over een hult en bult muur met specie puisten tot en met, leidingen die er half op liggen etc etc. Iets wat je wel vaker ziet bij dergelijke oude huizen maar wel lastig te sturen.

Met stucprofielen is het niet in één keer glad te stucen omdat ook die recht moeten kunnen staan, althans een solide basis moeten hebben.

Hoor het graag
 

Sander 1972

  • #4
Om te beginnen de grootste kaaien eraf te halen, dus alle specie eraf, in de hoeken een smeerlat plaatsen. Stuc er opsmeren, en vlak trekken. Als het een maal is aangetrokken, dan de smeerlaten er uit en de ruimte vol zetten afmessen en klaar
 

Harrie.H

  • #5
Grootste kaaien zijn er inmiddels af maar echt een werk om alles vlak te kloppen. Met het cement komen ook delen kalkzand er and dus gladder als dit gaat hij niet worden

Bedoel jij nu nat in nat stucen of eerst goed laten drogen voor de tweede laag er op komt?
 

Sander 1972

  • #6
Heb je die wand wel voor gelijmd?

Eerst laten drogen = aantrekken.
en wat bedoelt je met 2 de laag?
Wat voor tegels komen er op 15x15?
 

Harrie.H

  • #7
Wand moet nog voor gelijmd worden maar spul staat al klaar.
Ik bedoel voor "wat aan laten drogen" dat je m dus daarna kan afmessen. Drogen is bij mij meer dan een dag daadwerkelijk droog laten worden.

In dit laatste geval zal het lastig worden de smeerlat er nog uit te trekken.

Tegels worden 30x60
 

Sander 1972

  • #8
Kijk gewoon wat voor jou het handigst werkt.
Het gewoon belangrijk dat die wand na het stucen vlak is. Dus goed vlak trekken die wanden anders heb je veel lijm nodig om je tegel er goed op te krijgen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu