Golvend stucwerk badkamer egaliseren en deels tegelen

Mikumiku

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben voor het eerst in ons leven gestuct in de badkamer, met groene stuc (mag je merken noemen? Het begint met een K en het product product met een A). Zoals misschien te verwachten viel is dit niet heel mooi egaal geworden, we vonden het best lastig spul om mee te werken... Snelle verwerkingstijd, stijve consistentie en flink korrelig.

Maar goed, wel afgemaakt. Nu is de muur oké, maar zeker niet schilderklaar en er zitten vooral best veel golvingen in:

Bobbel_1.jpg
Bobbel_2.jpg
Bobbel_3.jpg
Hoeken.jpg


Nu had ik in mijn hoofd zitten om K F&F te gebruiken voor een egale afwerklaag, maar ik lees net dat deze nadrukkelijk niet bedoeld is voor natte ruimtes. Ik vond een ander product van hetzelfde merk, voor een toplaag. Maar deze kan maar 1 of 2 mm dik en er staat dat je er niet op moet tegelen. Het douchegedeelte willen we tegelen, de rest alleen schilderen met badkamermuurverf.

Uiteindelijk kwam ik uit op K Pro-F, die kan van 0 tot 5 mm gesmeerd worden. Daar staat niet specifiek bij dat je er niet op kunt tegelen en op de website van K vond ik dat je voor een particuliere badkamer (dus niet een zwembad of andere constant natte ruimte) gewoon normale stucproducten kunt gebruiken. Ik neem dan aan dat je daarna goed moet sauzen en kitten e.d.

Kan iemand me vertellen of dit een goed idee is (of een alternatief bieden)? Ons budget voor deze verbouwing is heel klein en de verbouwing zelf is bedoeld om zo veel mogelijk te leren zelf te klussen, dus een professional inschakelen willen we vermijden.

Hartelijk dank!
 

MvanV

  • #2
Je kan er ook een groene gipsplaat tegen zetten of van dat boardmateriaal met twee cementkanten en binnen een gekleurd schuim
 

Mikumiku

  • #3
@MvanV Bedankt, maar dat zal helaas niet kunnen. Het gaat om alle muren van de badkamer, ook rond tappunten voor de kraan en douche e.d. De (toch al kleine) badkamer zou dan veel ruimte inleveren omdat de muren verder naar voren komen en ik zou de naden van de platen alsnog weer weg moeten werken.
 

MvanV

  • #4
Die schuim/cementplatem heb je ook heel dun.

Maar goed, anders misschien een tweede laag stuc met een buiten/badkamergeschikt spul en dan een hele lange reispaan/reilat gebruiken om het vlakker te krijhe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu