Eerst keuken of eerst vloer?

Sammie203

  • #1
We hebben ons eerste huis gekocht!
Over 3 maanden beginnen we met klussen, omdat er zoveel bij komt kijken, ( we hebben geen ervaring met klussen) zit ik er aan te denken om de nieuwe keuken nog een half jaar uit te stellen.

Maar kunnen we dan wel alvast een nieuwe laminaatvloer leggen? of kom je dan in de problemen met het afwerken?

Ik vindt het erg lastig om een keuken op maat te laten maken, terwijl ik nog niet in de woning zit, wil daar graag meer tijd voor hebben, om er goed over na te denken, en alles goed kunnen uitmeten en dergelijke.

Wat moeten we doen, waar moeten we eerst mee beginnen? Ik denk dat we eerst het plafond laten glad maken en de muren. daarna het schilderwerk en daarna laminaat leggen op de begane grond.
Als dat gebeurd is kunnen we er wel intrekken, want wil liever niet te lang met dubbele lasten zitten.. of moeten we beginnen met de keuken?
pfff :P elke advies is welkom!!
 

Ralph

  • #2
Beginnen met de keuken. Zorg dat je de juiste maatvoering hebt en maak een keukenplan met je keukenleverancier op papier.
Daar staan dan maten van de infra op die je eventueel moet realiseren. Reken met een niet standaard keuken op een levertijd.

Wat betreft het laminaat, daarover verschillen de meningen nogal eens. De één wil het met een plakplintje en dan kan je het op het laatst doen.
De ander wil niet een plakplint maar een gewone plint, en dan gaat het voor het behangen/sausen aan mmet laminaat leggen.
Ik persoonlijk ben voor de laatste optie, maar dat terzijde :wink:

owjah, eerst keuken en dan vloer tegen de keukenpoten aan.
 

StefanD

  • #3
Als je er maar voor zorgt dat de nieuwe keuken groter wordt dan de oude is er niks aan de hand: je kunt altijd een stukje van het laminaat afzagen.
Alternatief is een extra pak laminaat kopen en het er zo in leggen dat je eenvoudig een extra plank kunt toevoegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu