Rechte eenvoudige keuken plaatsen. Eerste keer. Vraagjes:

Charliefox

 • #1
Dit is de eerste keer dat ik überhaupt een keuken plaats. Is in ons tuinhuis. Een gewone rechttoe rechtaan gebruikte Bruynzeel keuken, op zich niet heel spannend. Wel heb ik een paar vraagjes:

1. Het blad is gewoon gefineerd hout. Hoe zet je zo'n blad vast? Gewoon met schroeven door de latten van de onderkastjes? Met hoekbeugeltjes? Of zijn daar speciale (Bruynzeel) plastic dingetjes voor?

2. Zie foto. Wat is dat voor klein uitstekend tuitje met schroefdop bovenin rechts?

3. Ik zit wat te hannessen met m'n afvoer. Spoelbak zit een stuk verder dan in het vorige keukenblok. Bestaan er flexibele afvoerbuizen van 40cm? Lijkt me eenvoudiger werken.

4. De hoogte kan flink gesteld worden met de zwarte plastic stelpoten. Alleen, wat is dan de bedoeling van de afwerklat onder het aanrecht? Moet daar dan iets vanaf gezaagd worden over de lengte? En als het aanrecht hoger moet? Er bij zagen kan niet. Hoe wordt dit normaal gesproken opgelost?

5. De tegelwand loopt niet vlak. Ik kan het blas kitten tegen de tegelwand, maar dan wordt de naad niet mooi. Soms breed soms dun. Daar zijn toch meen ik speciale plakstrippen voor? Die het water tegenhouden.

Dank alvast voor de reacties.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ja het blad zet je vast aan de latten van de kastjes.

  Die tuit rechts bovenaan is voor de overloop in de gootsteenbak die loopt dar naar toe.

  Geen flex buis gebruiken dat raakt veel sneller verstopt.

  De hoogte van de poten aanpassen aan de hoogte van het plint (meestal tussen de 16 en 19 centimeter).

  Een inderdaad zijn voor aansluiting blad/tegels speciale strippen voor.

  Vr Gr en succes ermee
   

  Charliefox

  • #3
  Dank. Ik bedoel dat tuitje rechts boven op de foto. Waar dat dopje opgeschroefd zit.

  En bijzonder, van die stelbare poten. In principe dus helemaal niet stelbaar, want je zit dus vast aan de hoogte van de voorzetplint. Aanrecht staat dan op 90cm. Maar als je 'm dus lager wilt, kan dat in feite niet. behalve als je 'm afzaagt.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  De schroefpoten zijn er vooral voor om de bovenkant van de kastjes en het blad waterpas te stellen. De hoogte van de voorzetplint zou dat niet als enige moeten bepalen: soms is het nodig om die aan een kant af te zagen of schaven omdat de vloer niet helemaal waterpas loopt. Vaak is de vloer in de buurt van muren iets hoger dan in het midden.

  Dat tuitje is van de beluchter. Dit is een beluchte sifon, geeft vaak een beter afvoer dan een onbeluchte.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu