Een rare rooklucht in huis

Aag

  • #1
Ik hoop dat dit de geschikte rubriek is .......
Ik heb een vraag over een rooklucht die bij ons in huis hangt. Er is niemand die de lucht kan verklaren dus ik dacht ik ga de vraag bij het klus forum zetten en kijken of jullie met ideeën komen....(hoge verwachtingen dus van jullie...... :wink: )

In onze slaapkamer (1 hoog, gelegen boven de woonkamer) hangt al heel lang een vieze rooklucht. Mijn man rookt, maar nooit binnen. De buurman rookt heel veel: sigaren......De muur van de slaapkamer is ook de muur van de slaapkamer van de buurman waar hij nooit is, hij zit altijd in de woonkamer (en slaapt)en rookt daar zijn sigaren. Nu lijkt het wel of er via de muren rooklucht de slaapkamer intrekt. Ik kan je verzekeren: het stinkt echt heel erg en de kleding die in de kledingkasten zit stinkt zelfs naar de rook. Het is echt een vieze lucht en ik ben nou heus niet vreselijk anti rook....
Kan dat nou zo zijn dat de sigarenlucht door de muren naar boven trekt of is dit echt onzin en zo ja als t wel kan wat kunnen we eraan doen (behalve de buurman verbieden te roken haha) ?????

Graag jullie ideeën......

Groet Aag
 

Pepjo

  • #2
Hebben jullie misschien gecombineerde ventilatie, in de vorm van een gemeenschappelijk kanaal ?
 

Aag

  • #3
Ha Pepjo, ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee......Hoe zou ik dat kunnen ontdekken ??? We hebben wel 1 schoorsteen. Zou dat dan een kanaal zijn ???
Maar het rare is dat ik op de 2de verdieping in de kast (we hebben zo'n kast binnen een kamer naast de slaapkamer) waar de schoorsteen doorheen loopt eienlijk niet zoveel ruik.
Het is meer alsof het door de kieren van de vloer (plafond voor de buurman) heen komt. De kleding kasten staan ook tegen de muur en het is ook echt een rooklucht (zo'n verschraalde kroegenlucht, die kennen we allemaal toch wel).....
Eigenlijk hebben we er nooit iets mee gedaan omdat we zoiets hadden van ach laat die man lekker zijn sigaartje, maar toch stoort het me en vind ik het gewoon een vieze lucht.....
Pepjo alvast dank voor je antwoord !

Aag
 

@rie

Specialist Elektra
  • #4
Leeft de buurman nog wel? Ik bedoel heb je hem onlangs nog gezien of gesproken? :?
 

Aernout

  • #5
Als die schoorsteen in gebruikt is, zou het misschien kunnen zijn dat er ergens een barst in de voegen of stenen van de schoorsteen zit?

Ik had zelf een stenen schoorsteen over de 1ste etage lopen die ondanks het niet gebruiken ervan een behoorlijke lucht verspreidde.

kledingkast vaste inbouwer? zoja, naast de schoorsteen toevallig?

Aernout
 

Aag

  • #6
Arie: het is een ROOKlucht ja....hahahaha, maar we hebben dubbel gelegen op de bank hier !!!!!!!
Zolang als we rook ruiken leeft hij nog zullen we maar zeggen !!!! :lol:
 

Aag

  • #7
Aernout: de kast is een inbouwkast in de kamer naast de slaapkamer. De rookkanalen lopen daar doorheen, maar die kast is dus eigenlijk niet in de slaapkamer maar in de kamer ernaast. Hij lijkt echt of de lucht door de muren (plafond buurman)naar boven komt. De kledingkasten zijn gewoon losse kasten die tegen de wand aan staan.........

Wat bedoelt u met een schoorsteen "over" de 1e etage?? Ik dacht dat zo'n ding gewoon recht omhoog liep door je huis (dus alleen horizontaal).
Als zo'n schoorsteen ook dwars kan lopen ja dan zou het inderdaad kunnen ja......
In ieder geval, hartelijk dank voor het meedenken.
 

Marsepein

  • #8
Aag schreef:
Mijn man rookt, maar nooit binnen.
Staat uw man toevallig beneden, buiten onder een ventilatierooster/aanzuiging te roken?

Ik herken iets van uw probleem :oops:
 

Aag

  • #9
Aha, herkenning......Nee volgens mij is daar nergens een rooster of iets, maar ik kan mijn man wel eens verplaatsen naar achterin de tuin..... :wink:misschien helpt het wel ?
Dank oor de reactie !
 

Aernout

  • #10
Mijn schoorsteen loopt (liep moet ik zeggen, hij ligt nu in onderdelen op de stort) op de eerste etage wat tevens het schuine dak is, schuib langs het dak omhoog ..... maargoed waar het ding ook zit, bij mij had ik stank door scheuren in het ding

en je man verplaatsen is een idee, je kunt hem ook van die kruidnagel sigaretten geven om te kijken of de geur veranderd :roll:
 

Aag

  • #11
Dat gaat ie echt niet roken ben ik bang.....
Schoorsteen loopt niet schuin ergens over de etage en er zit nog een verdieping bovenop, helemaal bovenin loopt ie volgens mij ook gewoon recht.
Nou ja we zien wel verder, iig bedankt !
 

EdP

  • #12
Aag schreef:
Hij lijkt echt of de lucht door de muren (plafond buurman)naar boven komt.
Dat zou heel goed kunnen, bijv. via de spouwmuur, of via een opening in het plafond (als je bijv. houten balken hebt i.p.v. massief beton).
 

Aag

  • #13
Ok, het kan dus inderdaad via plafond/muren komen ?
Maar nu de grote vraag natuurlijk.....Is daar iets aan te doen ?? Kan ik bv de randen langs de vloer "dichten" ? Er ligt nu laminaat met een plintje dat verder natuurlijk niks uitsluit van luchten en geuren.....

Aag
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #14
Je zou kunnen proberen om tuidelijk een overdruk in deze kamer te creëren.
Met overdruk zal nl. de rooklucht niet naar binnen kunnen komen.
Voeg je er dan nog een sterk ruikend geurtje toe en begint nu de buurman te klagen dan weet je zeker dat er ergens een lek naar de buren is.
Maar aannemelijker is dat de lucht op een andere manier in de woning komt dus via ventilatie openingen, openstaande ramen enz.

suc6

Gerrit Bakker
 

EdP

  • #15
Het kan natuurlijk via kieren tussen muur en vloer komen. Daar is meer aan te doen dan je denkt, maar dan moet je ook iets meer doen. Namelijk: plinten (plakplinten?) verwijderen, acrylaatkit aanbrengen op de naden tussen muur en vloer en dan de plinten weer vastzetten (bijv. met transparante MS-polymeer kit).
 

Aag

  • #16
OK !! Gaan we proberen !!
Allemaal weer erg bedankt !!
Aag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu