Econpact 27c zekering brandt door vanwege ventilator

Flapuit

  • #1
Beste Experts,

De zekering (3.15A) van onze Agpo Econpact 27c brandt door zodra de stekker in het stopcontact gaat. Mogelijke oorzaak hiervan is water, ik heb namelijk de pompen ontlucht en de ontluchter losgedraaid. Beide acties leidden tot een klein waterballet. Ik geef toe dat het niet handig was, maar het is nu eenmaal gebeurd.

Nu wil ik alles nalopen en drogen, maar ik krijg de gesloten ruimte niet geopend. Ik heb de 4 schroeven rondom losgedraaid, maar de plaat lijkt nog steeds vast te zitten.

Hoe krijg ik deze los zodat ik de binnenkant helemaal na kan lopen op vocht? Update: dit is inmiddels gelukt, zie onder.
 

Flapuit

  • #2
Een snelle update; inmiddels is de kap eraf en de oorzaak iets duidelijker. Als de beide pompen en de ventilator (16) zijn losgekoppeld dan brandt de zekering niet door.

Nadat ik de beide pompen weer heb aangesloten blijft de zekering ook heel, de oorzaak ligt dus mogelijk in de buurt van de ventilator. Waarschijnlijk het water uit de automatische ontluchter.

Welke stappen kan ik doen om te voorkomen dat de zekering doorbrandt met de ventilator aangesloten?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Je zult het print gedeelte moeten drogen.

Nadat je die 4 schroeven van dat ijzeren bovendien hebt los gemaakt komt hij echt los hoor.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Hmm die update had ik niet gezien.

Je kunt proberen de ventilator bovenzijde alwaar de print zit droog te maken met ee föhn .

Als dat niet helpt zul je de ventilator moeten vervangen.

Hoe oud is toestel.??
 

Flapuit

  • #5
Bedankt voor je snelle reactie. De kap is eraf door een platte schroevendraaier tussen de kap en het achterwerk te plaatsen. Iets meer geweld was in dit geval de oplossing voor de kap.

Ketel is 15 jaar oud, nooit onderhouden. Over 1,5 week komt een nieuwe ketel, dus ik hoop dat fohnen gaat werken om de levensduur van de ketel nog een paar dagen te rekken.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
15 jaar? Nooit onderhoud

Wow
Dat is de uitzondering op de regel.
 

Flapuit

  • #7
Meer geluk dan wijsheid :) Inmiddels heb ik de ventilator vervangen, föhnen mocht niet baten. De ketel gaat nu aan, maar schiet redelijk snel in storing E08. Verwarming warmt niet op en water is net aan lauw. Is hier een quick fix of tijdelijke work-around voor?

Reeds ondernomen, de
- Pompen ontlucht
- Pomp op stand III gezet
- Stekker omgedraaid
- Pompschakelaar vloerverwarming op handmatig gezet

We hebben alleen voor een week warm water nodig, dus als er een manier is om dit kortstondig en snel aan de gang te helpen dan lees ik dat graag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Werken de pompen wel?

Heb je problemen met cv ww of beide?

Voldoende radiatoren open?
 

Flapuit

  • #9
De pompen lijken te werken. Op dit moment werken cv en tapwater niet, de foutmelding lijkt beide te beïnvloeden. De afgelopen weken hadden we last van:

- Na ca. 5 minuten douchen werd het water lauw
- Erg traag opwarmen CV (bijna niet)

Ik heb de radiatoren extra open gezet, maar dat helpt niet.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #10
Flapuit schreef:
Meer geluk dan wijsheid :) Verwarming warmt niet op en water is net aan lauw. .
Ik denk dat de aanvoer sensor ook nat is geweest? Deze zit op de leiding net achter de ventilator. Check of de stekkertjes nog goed vast op de sensor zitten, en spuug deze eens droog/schoon.
 

Flapuit

  • #11
De aanvoersensor gecontroleerd. Alleen de klem al zag wit van de kalk. Dus naast de "waterschade" van vandaag is er al eerder vocht op gekomen.

Ik heb de contacten en de voeler schoongemaakt. Na het aanzetten van de ketel zag ik F(an) Hi en vervolgens , t. oplopend tot 74. Hierna weer E08. Een uur geleden gaf de ketel E08 direct na F(an) Hi, het lijkt dus wel iets te hebben geholpen.

We hebben nu ook warmer dan lauw kraanwater en kunnen dus douchen e.d. totdat de ketel binnenkort wordt vervangen. Suggesties zijn nog steeds welkom, maar The headhunter, Obelix2 en Screech ontzettend bedankt voor de hulp tot nu toe!
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #12
Misschien een idee het installatiebedrijf te bellen? Met de vraag of ze de plaatsing kunnen vervroegen? Meestal lukt dat wel nl.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #13
Met een beetje geluk heb je voor een paar tientje een 2e hands keteltje en kun je wat onderdelen overzetten en testen , staan er een paar van die prachtige toestellen op marktplaats bijvoorbeeld , maar of ze het doen , ze zijn niet voor niets vervangen :mrgreen:
:wink:
 

Flapuit

  • #14
Weer bedankt voor de suggesties. Met de tips hebben we toch kunnen douchen, de ketel wordt op dit moment vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu