Dunne isolatieplaten t.b.v. trapgat

Frank123123

 • #1
Allen,

Ik ga beginnen aan het opknappen en isoleren van een trapgat. De muur van het trapgat is een één steens buitenmuur muur. Voorheen was hier gipsplaat op geplaatst dat was vast gezegd met dotten gips (fix and finisch?, roodband?). Bij het verwijderen bleek dat het gipsplaat zeer vocht was en de dotten veelal waren verdwenen. Mijn inziens waren er twee mogelijke oorzaken van het vocht.
1 De gipsplaten of de ruimte erachter werkte als isolatie waardoor er damp ontstond.
2 Vocht van buiten trok door de (geimpregneerde) muur

Goed, al het gipsplaat is nu verwijderd. Graag zou ik deze muur isoleren. Helaas is het trapgat heel klein waardoor de isolatie zo dun als mogelijk moet zijn. Bijkomende lastigheid is dat de muur niet heel glad is afgewerkt waardoor sommige stenen uit de muur wel één cm kunnen uitsteken.

Ikzelf zie door de bomen het bos niet meer. Ik denk eraan om isolatie platen te kopen waar direct een gipsplaat aan vast zit en dan met purlijm aan de muur te plakken.

Toch twijfel ik wat dit doet met eventuele vocht / damp problemen. Hoe staan jullie hierin? Tips? Tricks? Zijn deze platen er ook met een mes en groef verbinding?

Alvast bedankt!


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  U zou eens kunnen kijken naar isolatiefolie, dat is dun en dampdicht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu