Dunne isolatieplaten t.b.v. trapgat

Frank123123

  • #1
Allen,

Ik ga beginnen aan het opknappen en isoleren van een trapgat. De muur van het trapgat is een één steens buitenmuur muur. Voorheen was hier gipsplaat op geplaatst dat was vast gezegd met dotten gips (fix and finisch?, roodband?). Bij het verwijderen bleek dat het gipsplaat zeer vocht was en de dotten veelal waren verdwenen. Mijn inziens waren er twee mogelijke oorzaken van het vocht.
1 De gipsplaten of de ruimte erachter werkte als isolatie waardoor er damp ontstond.
2 Vocht van buiten trok door de (geimpregneerde) muur

Goed, al het gipsplaat is nu verwijderd. Graag zou ik deze muur isoleren. Helaas is het trapgat heel klein waardoor de isolatie zo dun als mogelijk moet zijn. Bijkomende lastigheid is dat de muur niet heel glad is afgewerkt waardoor sommige stenen uit de muur wel één cm kunnen uitsteken.

Ikzelf zie door de bomen het bos niet meer. Ik denk eraan om isolatie platen te kopen waar direct een gipsplaat aan vast zit en dan met purlijm aan de muur te plakken.

Toch twijfel ik wat dit doet met eventuele vocht / damp problemen. Hoe staan jullie hierin? Tips? Tricks? Zijn deze platen er ook met een mes en groef verbinding?

Alvast bedankt!


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U zou eens kunnen kijken naar isolatiefolie, dat is dun en dampdicht.
 

Tomasklus

  • #3
Hi Frank,
Wij zitten met exact hetzelfde probleem dus ik vroeg me af wat jouw oplossing uiteindelijk is geworden en of je er tevreden mee bent? Wij zitten eraan te denken om PIR platen met gips direct op de muur te verlijmen (wij hebben geen last van vocht). Dit levert wellicht geen enorme isolatiewaarde op, maar goed genoeg voor een redelijke prijs. Ik heb ook een offerte voor Aerogel aangevraagd maar dit werd me iets te duur. (dit is net is iets minder dan twee keer zo goed als PIR, maar vereist wel wat meer installatiekunsten).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu